Apses ceļš uz Eiropu • IR.lv

Apses ceļš uz Eiropu

7
A/s Ingrid D valdes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Jānis Grahoļskis.

Kad pirms gadiem piecpadsmit Jānis Grahoļskis mēģināja Latvijas tirgotājiem piedāvāt slotu un grābekļu kātus, viņam teica: tos nevar pārdot. Tagad a/s Ingrid D savu apses koka produkciju realizē visā Eiropā

Ja cilvēks domā, tur acis vaļā, spēj saklausīt pircējus, kolēģus un partnerus, tad var atrast izeju no jebkuras situācijas, pārliecināts a/s Ingrid D valdes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Jānis Grahoļskis. Šī pārliecība, ka ikvienu problēmu iespējams atrisināt, ir viens no viņa vadītā uzņēmuma veiksmes stūrakmeņiem. Ik reizi, kad šķitis – ražošana nonākusi strupceļā vai, gluži pretēji, nupat sasniegusi izaugsmes griestus -, patiesībā izrādījies, ka nav ne strupceļa, ne griestu, bet gan jaunas iespējas.

Nelielā zāģētava, kurā pirms 20 gadiem strādāja tikai astoņi cilvēki un kura toreiz līdzinājās simtiem citu, tagad kļuvusi par savdabīgu kokapstrādes ražotni, kuras apgrozījums šogad ir aptuveni divi miljoni eiro. Bez sadzīves instrumentu kātiem tajā top vēl vairāki Eiropā pieprasīti produkti no Latvijas apses, ko, pateicoties Grahoļskim, Vācijas tirgū tagad pazīst kā «stipro ziemeļu apsi». 

Sargā ar automātiem

Pašlaik Ingrid D ir viens no lielākajiem instrumentu koka kātu ražotājiem Baltijā. «Atbilstoši kokapstrādes tehnoloģijas prasībām pareizāk būtu teikt – cilindrisku koka izstrādājumu ražotāji,» precizē Grahoļskis, kurš 2002.gadā pabeidza Latvijas Lauksaimniecības universitātes Kokapstrādes fakultāti. Kā pats saka, sapratis, ka ar Kandavas tehnikumā savulaik iegūtajām zināšanām un praktisko pieredzi vien esot «drusku par īsu». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu