Augt, bet nenovecot • IR.lv

Augt, bet nenovecot

5
Festivāls tiks atklāts ar vācu ekspresionisma pērli Doktora Kaligari kabinets (1920)
Kristīne Simsone

2ANNAS  – starptautisks kinofestivāls ar jaunatklājēja garu

Visticamāk, apzīmējumu «cienījams vecums» nedzirdēsit, kad tiek runāts par deviņpadsmitgadnieku, taču to droši var lietot kinofestivāla kontekstā. Lūk, festivāls 2ANNAS šogad atzīmē tieši šādu gadskārtu. No šaura nišas pasākuma festivāls izaudzis par Baltijas reģionā vērienīgu notikumu, kuram šogad tika pieteikts gandrīz pusotra tūkstoša filmu. 

Lai gan kinofestivāla programmā redzami arī pilnmetrāžas darbi, 2ANNAS uzmanības centrā nemainīgi paliek īsfilmas, šogad ārpuskonkursa tematika ir veltīta kino «robežpārkāpējiem» – režisoriem, kas savos darbos pārkāpuši ierastos žanra, izteiksmes «rāmjus». Šī tematiskā «birciņa» lieliski sasaucas arī ar pašu festivālu, jo «Annas» kopš Arsenāla iznīkšanas ir vienīgais kinopasākums, kas publiku mērķtiecīgi iepazīstina ar kinodarbiem, kuri atrodas ārpus A klases festivālu starmešiem – dažbrīd eksperimentāliem, interaktīviem un suģestējošiem. 

Šogad 2ANNAS «robežpārkāpēji» ir ne tikai jaunie režisori, bet arī klasiķi – gan ārvalstu, gan vietējie, piemēram, Laila Pakalniņa, Hercs Franks. Festivāla filmu piedāvājums ir dāsns – ar ko sākt?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu