Vācijā miris ar Ebolas vīrusu inficējies ANO darbinieks (papild.) • IR.lv

Vācijā miris ar Ebolas vīrusu inficējies ANO darbinieks (papild.)

33
Spānijas pilsētas Madrides slimnīcā mediķi palātā pie Ebolas vīrusa slimnieces ierodas aizsargtērpos. Foto: AFP/LETA

Polijā un Beļģijā hospitalizēti iespējami Ebolas vīrusa pārnēsātāji

Slimnīcā Leipcigā otrdien miris ANO darbinieks, kas Rietumāfrikā inficējās ar Ebolas vīrusu un pagājušajā nedēļā tika nogādāts uz ārstēšanu Vācijā, paziņojusi slimnīca.

“Neskatoties uz intensīvo medicīnisko aprūpi un medicīnas darbinieku labākajiem centieniem, 56 gadus vecais ANO darbinieks padevās nopietnai infekcijai,” norādīts slimnīcas paziņojumā.

Vietējo amatpersonu sniegtā informācija liecina, ka pacients bija sudāniešu ārsts, kurš ceturtdien tika nogādāts Vācijā no Libērijas, vēsta LETA.

Vācijā ārstēti vēl divi Ebolas pacienti, kas inficējušies Sjerraleonē. Kāds senegāliešu eksperts, kurš tika ārstēts Hamburgā un 4.oktobrī izrakstīts no slimnīcas, un Ugandas ārsts, kurš pašreiz tiek ārstēts Frankfurtē.

Jau ziņots, ka Polijā un Beļģijā pirmdien hospitalizēti divi iespējami Ebolas vīrusa pārnēsātāji, vēsta mediji. Abi vīrieši nesen kontaktējušies ar Rietumāfrikas iedzīvotājiem.

Polijas pilsētā Lodzā slimnīcā nonācis 31 gadu vecs vīrietis, kurš Polijā atgriezās no Vācijas. Tur viņš strādājis kopā ar Gvinejas iedzīvotājiem, vēsta poļu avīze „Gazeta Wyborcza”. Ātrās palīdzības auto, pēc laikraksta ziņām, pavadījusi policija, bet mediķi bija tērpušies aizsargdrēbēs.

Slimniekam tiks veiktas asins analīzes, viņš ievietots izolatorā. Analīžu rezultāti būs zināmi 14.oktobrī, vēsta medijs.

Otrs pacients ar aizdomām par saslimšanu ar Ebolas vīrusu ievietots Briseles Svētā Pētera slimnīcā. Arī šis pacients izolēts atsevišķā palātā. Vīrietis oktobra sākumā atgriezies no Gvinejas, kur bijis Ebolas vīrusa skartajā zonā.

Savukārt ASV Teksasas slimnīcas mediķim konstatēta saslimšana ar Ebolas vīrusu, kas ir otrais ASV teritorijā diagnosticētais inficēšanās gadījums.

Teksasas štata Veselības aprūpes departaments paziņoja, ka sākotnējās pārbaudēs inficēšanās ar Ebolas vīrusu konstatēta mediķim Teksasas Prezbiteriešu slimnīcā Dalasā, kur medicīniskā palīdzība sniegta ar Ebolas vīrusu inficētam libērietim Tomasam Ērikam Dankanam, kas trešdien nomira. Dankanam inficēšanās konstatēta ASV teritorijā, pēc ierašanās no Libērijas.

Jāatgādina, ka Ebolas vīruss Gvinejā uzliesmoja šogad februārī, pēc tam tas izplatījās uz kaimiņvalstīm Sjerraleoni, Libēriju, Nigēriju, Kongo un Senegālu. Vairāki saslimšanas gadījumi konstatēti arī ASV un Eiropā.

Pēc Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ziņām, Rietumāfrikā no Ebolas vīrusa miruši 4076 cilvēki, kopā saslimuši vismaz 8470.

Lai arī pagājušajā nedēļā Spānijā konstatēts pirmais zināmais gadījums, kad inficēšanās ar Ebolas vīrusu notikusi ārpus Āfrikas, PVO Ebolas vīrusa izplatīšanās risku Eiropas reģionā, arī Latvijā, joprojām vērtē kā zemu, uzsver Slimību profilakses un kontroles centra speciālisti.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu