Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Starptautiskā Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija trešdien paziņoja, ka Sīrijā februārī uzbrukumā nemierniekiem netālu no Idlibas tika izmantots ķīmiskais ierocis — hlora gāze. Eksperti atbildīgos par šo uzbrukumu nenosauca, jo viņiem nav tāda mandāta. Taču ANO eksperti ir pārliecināti, ka vainojami prezidenta al Asada spēki un tie vēl vismaz četros uzbrukumos izmantojuši ne tikai hloru, bet arī zarīnu.

Pirmdien zvērestu nodeva Džīna Haspela, kura stājās ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes direktores amatā. Viņa ir pirmā sieviete šajā amatā. Haspela pavēstīja, ka CIP ir jāuzlabo savas ārvalstu valodu zināšanas un jāsūta uz ārvalstīm vairāk aģentu.

Krievijas oligarhs Romāns Abramovičs nevarēja apmeklēt sev piederošā Chelsea futbola kluba spēli Anglijas kausa finālā, jo viņam nav pagarināta Lielbritānijas vīza. Lielbritānijas varas iestādes var pieprasīt Abramovičam sniegt paskaid-rojumus par viņa milzīgo bagātību izcelsmi, pirms viņam tiek izsniegta jauna vīza.

Par jaunās Itālijas koalīcijas valdības premjerministru izvirzīts 54 gadus vecais tieslietu profesors Džuzepe Konte, kuram līdz šim nav bijis politiskās pieredzes, paziņoja populistiskā Pieczvaigžņu kustība (M5S). Konte ir M5S biedrs un nekad nav ticis ievēlēts parlamentā. Viņš pašreiz strādā par tieslietu profesoru Florencē. Prezidentam ir jādod sava piekrišana premjerministra kandidātam, pirms M5S un Labējā līga var sākt koalīcijas valdības sastādīšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu