Merkele Ukrainas situācijas dēļ atceļ tikšanos ar Putinu • IR.lv

Merkele Ukrainas situācijas dēļ atceļ tikšanos ar Putinu

31
Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto: EPA/LETA

Boikotēt „Pēterburgas dialogu” forumu aicina Vācijas nevalstiskās organizācijas

Vācijas kanclere Angela Merkele Ukrainas situācijas dēļ uzskata par nelietderīgu tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, sestdien vēstīja vācu medijs „Der Spiegel“, atsaucoties uz avotiem Vācijas valdībā.

Vācijas valdības vadītāja nolēmusi, ka īstenot starpvalstu konsultācijas situācijā, kad Ukrainas krīze saasinās, nav lietderīgi. Vācijas un Krievijas valstu vadītāju tikšanās parasti notika foruma „Pēterburgas dialogi” ietvaros, kas šogad bija paredzēts oktobra beigās Sočos.

Iepriekš tika ziņots, ka no līdzdalības šajā forumā atteicās vairākas Vācijas nevalstiskās organizācijas, piemēram, Heinriha Bolla fonds, Vācijas-Krievijas apmaiņas fonds, kā arī tādu organizāciju kā „Amnesty International” un „Greenpeace” pārstāvji. Šīs organizācijas nosūtīja vēstules Vācijas valdībai ar aicinājumu boikotēt „Pēterburgas dialogus”, norādot, ka viņi nevēlas būt iesaistīti šādā dialogā, kas norisināsies aiz „Potjomkina sādžas fasādes”.

Vācija ir gatava nosūtīt savus militāros speciālistus, lai novērotu, kā tiek ievērots uguns pārtraukšanas režīms Austrumukrainā. Septembra beigās Merkele kopā ar Somijas valdības vadītāju Aleksandru Stubu paziņoja, ka tad, ja Krievijas politika pret Ukrainu paliks iepriekšējā, Eiropas valstīm, iespējams, nāksies pārskatīt sadarbību ar Krieviju enerģētikas jomā. Tad arī kanclere paziņoja, ka pagaidām neredz iespēju atcelt sankcijas pret Krieviju.

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu