Ukrainas prezidents atlaidis valsts parlamentu • IR.lv

Ukrainas prezidents atlaidis valsts parlamentu

31
Ukrainas prezidents Petro Porošenko valsts neatkarības dienas svinībās Odesā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Jaunās vēlēšanas notiks 26.oktobrī

Pirmdien, 25.augustā, Ukrainas prezidents Petro Porošenko pieņēmis lēmumu par Augstākās Radas jeb Ukrainas parlamenta pirmstermiņa atbrīvošanu, ziņo „Ukrainskaja pravda”.

Nākamās vēlēšanas notiks 26.oktobrī, informē prezidenta preses sekretārs Svatoslavs Cegolko.

Līdzšinējais parlaments pusotru gadu bijis bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča atbalsts. Vai var uzvarēt karu, ja deputāti ap pūlēm salasīja 232 balsis, lai Doņeckas un Luganskas pašpasludinātās pārvaldes atzītu par teroristiskām organizācijām, vaicā Porošenko.

Viņš arī norāda, ka ārkārtas vēlēšanas pašreizējam parlamentam neatņem atbildību septembrī ratificēt Eiropas Savienības asociācijas vienošanos.

Kā tviterī vēsta prezidenta preses dienests, Porošenko uzskata, ka vairākums tieši šā sasaukuma deputātu pieņēma diktatoriskus likumus, kas „atņēma dzīvību Debesu sotņai”, un par to ir jāatbild. Kā zināms, Ukrainā par Debesu sotņu sauc tos nu jau vairāk nekā 100 neapbruņotos  cilvēkus, kurus šogad februārī Kijevā nogalināja snaiperi.

Prezidents arī norādījis, ka tā saucamā piektā kolonna Ukrainā sastāv no desmitiem tautas deputātu. „Tikai viņi nepārstāv tās tautas intereses, kura viņus ievēlēja.”

Porošenko aicinājis demokrātiskos politiskos spēkus piedalīties jauna parlamenta vēlēšanās ar vienotu, komandu, kas domātu par Ukrainu un Eiropu.

 

Komentāri (31)

Alise 25.08.2014. 22.08

Īsts retums. IR pirmais no Latvijas medijiem ieliek kādu ziņu :)

Bet īstenībā sen bija laiks parlamentu atlaist. Pēc Maidana komunisti un Janukoviča partijas biedri bija noraustījušies, un piedalījās nepieciešamo lēmumu pieņemšanā. Bet nu jau šie kādu laiku ir atjēgušies un bremzē visus pasākumus Ukrainas nostiprināšanā un pretdarbībā Krievijai.

Nepārzinu Ukrainas normatīvus, bet iespējams, ka tas nozīmē ari, ka Porošenko atbrīvojis sev rokas kādu kardinālāku lēmumu pieņemšanai.

+9
0
Atbildēt

1

    Andris Jautriņš > Alise 26.08.2014. 08.06

    Kas var būt kardinālāks par savas valsts iedzīvotāju iznīcināšanu ar ekonomikas krīzi, badu un konvencionālo karu? Nē, nevajag atbildēt

    0
    -4
    Atbildēt

    0

andris902 25.08.2014. 22.27

…pēdējās soc.aptaujas rezultāti par nākamās Radas vēlēšanām:

http://pbs.twimg.com/media/Bv5-JglIIAAN3cH.jpg

+4
-1
Atbildēt

0

Zuzanna 26.08.2014. 05.34

Sen bij laiks

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu