Putins uzdod valdībai gatavot atbildes pasākumus uz Rietumu sankcijām • IR.lv

Putins uzdod valdībai gatavot atbildes pasākumus uz Rietumu sankcijām

17
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Voroņežā. Foto: ITAR-TASS/LETA

ASV: Sankcijas rada arvien smagākas sekas Krievijas ekonomikai

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien uzdevis valdībai izstrādāt atbildes pasākumus uz Rietumu sankcijām, ziņo LETA/ITAR-TASS. Tikmēr ASV Valsts departments paziņojis, ka ASV, Eiropas Savienības (ES) un to sabiedroto pret Krieviju noteiktās sankcijas rada arvien smagākas sekas Krievijas ekonomikai un tām jāpiespiež Maskava atteikties no pašreizējās politikas pret Ukrainu.

“Es jau šodien tādu uzdevumu noformulēju,” darba vizītē Voroņežā pavēstīja Putins. “Politiski instrumenti spiedienam uz ekonomiku ir nepieņemami, tie ir pretrunā visām normām un noteikumiem, un šajā sakarā Krievijas valdība jau piedāvājusi virkni atbildes pasākumu uz tā dēvētajām sankcijām no dažu valstu puses. Domāju, ka mūsdienu apstākļos ar mērķi nodrošināt mūsu preču ražotāju intereses mēs pilnībā varam par to padomāt.”

Turklāt Putins pieprasīja, lai Krievijas atbilde uz Rietumu sankcijām būtu “akurāta”. “Protams, tas ir jādara ārkārtīgi akurāti, lai atbalstītu mūsu ražotājus, bet nekaitētu patērētājiem,” viņš norādīja.

Viņš uzsvēra, ka ražotājiem dažādās valstīs jāatrodas vienā konkurences vidē, kas atbilst nacionālās drošības interesēm un Pasaules Tirdzniecības organizācijas noteikumiem.

Savukārt ASV Valsts departamenta preses pārstāve Džena Psaki paziņoja, ka ASV, Eiropas Savienības (ES) un to sabiedroto pret Krieviju noteiktās sankcijas rada arvien smagākas sekas Krievijas ekonomikai un tām jāpiespiež Maskava atteikties no pašreizējās politikas pret Ukrainu.

“Ar katru nedēļu mēs novērojam arvien smagākas sekas Krievijas ekonomikai. Un ir acīmredzami, ka prezidentam Putinam jāizdara izvēle, ja viņam rūp ekonomika un vidusslānis, Krievijā dzīvojošie cilvēki,” sacīja Psaki.

“Ja Krievijai nepatīk ieviestās sankcijas un to sekas, tad pareizs lēmums būtu apturēt kaujinieku un ieroču nosūtīšanu uz Ukrainu. Un mēs uzskatām, ka tā būtu vispiemērotākā atbilde, kādu Krievija varētu izvēlēties,” norādīja Psaki.

 

Komentāri (17)

andris902 06.08.2014. 09.50

….viena no briesmīgākajām Krievijas sankcijām:

http://pbs.twimg.com/media/BuTFsVzIQAEbgjG.jpg

+11
0
Atbildēt

0

janis17 06.08.2014. 09.42

Krievijai ne tikai jāpārtrauc atbalstīt Doņeckas Luhanskas teroristus, bet jāatdod arī Krima atpakaļ Ukrainai.

+9
0
Atbildēt

0

ILZE 06.08.2014. 11.29

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu