Ezerā Slovjanskā uziets kritušo separātistu masu kaps (papild.) • IR.lv

Ezerā Slovjanskā uziets kritušo separātistu masu kaps (papild.)

18
Ukraina. Privoļnoje. Uzraksts vēstī, ka te uzturēties ir bīstami. Foto: ITAR-TASS/LETA

Teroristi Ukrainā jūtas neapdraudēti par spīti Krievijas paziņojumiem

Slovjanskā, Ukrainas Doņeckas apgabalā, kādā ezerā uziets kritušo separātistu kaujinieku masu kaps. Tajā “apglabāti” simtiem līķu, pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Personālsastāva darba galvenās pārvaldes priekšnieks Oleksandrs Rozmazņins, ziņo LETA/UNIAN.

Kaujinieku zaudējumi Slovjanskā ir tik lieli, ka viņi nezina, kur glabāt kritušos, norādīja amatpersona.

Mediji iepriekš jau ziņoja par pārpildītiem vietējiem morgiem, apbedījumiem mežos, kā arī masveidīgu zārku izvešanu uz Krieviju. Tagad ir atrasts masu kaps kāda ezera dibenā, vēsta telekanāls “1+1”.

“Slovjanskā ūdenslīdējs, apsekojot ezeru, nejauši atrada vairākus simtus līķu. Tie ir neapglabātie Krievijas “tēvijas” dēli. Šādā veidā viņi slēpj tos kaujiniekus. Tie ir nevienam nezināmi brāļu kapi, kurus aizpilda kaujinieki no Krievijas, kas tiks uzskatīti par bezvēsts pazudušiem,” skaidroja Rozmazņins.

Par spīti Krievijas deklaratīvajiem paziņojumiem par karaspēka atsaukšanu pēdējās dienās, teroristi Ukrainā jūtas nesodīti, teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Nule separātisti notrieca Ukrainas armijas helikopteru, bojā aizgāja deviņi cilvēki. Savukārt Gorlovkā otrdien kaujinieki pēc sava līdera Igora Bezlera ar iesauku Bes pavēles uzbruka Novogorlovskas mašīnbūves rūpnīcai, vēsta UNIAN. No uzņēmuma nolaupītas aptuveni piecas tonnas dīzeļdegvielas, četri automobiļi un un 300 tūkstoši grivnu.

Pēdējā diennaktī Doņeckas dzelzceļa tīklā notikuši arī septiņi dzelzceļa sliežu spridzināšanas gadījumi.

Promaskaviskie kaujinieki braukā pa vairāku Ukrainas austrumdaļas pilsētu ielām ar bruņutehniku, arī tankiem, lai šādi celtu “kaujas garu” un radītu iespaidu, ka bruņutehnikas ir daudz, trešdien sacīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes oficiālais pārstāvis Volodimirs Čepovojs.

“Ir precīza informācija, ka robežu nekāda tehnika nav šķērsojusi. Bet tehnika, kas ir fiksēta video, atbilstoši provizoriskajai informācijai ir tā pati, kas braukā pa citām pilsētām teroristu un diversantu kaujas gara celšanai,” sacīja amatpersona.

Teroristi cenšas radīt iespaidu, ka viņiem ir daudz tehnikas, sacīja Čepovojs. “Ka tās it kā ir daudz, jo ir daudz nepatiesas informācijas par bruņutehnikas lielo daudzumu.”

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

 

Komentāri (18)

jmaklakovs 25.06.2014. 14.27

Krievijas cietumi > Ukrainas ezeri.

+7
0
Atbildēt

0

Nika 25.06.2014. 15.51

Ločmeļu liktenis.

+6
0
Atbildēt

0

ievuliitis 25.06.2014. 15.25

Vēl viena interesanta ziņa:

Министр финансов РФ: Пенсионные накопления россиян за этот год пошли на Крым и антикризисные меры

Источников для возврата средств негосударственных пенсионных фондов пока нет, заявил министр финансов Российской Федерации Антон Силуанов.

Никто не собирался эти деньги возвращать, заявил Силуанов.

http://gordonua.com/news/money/Ministr-finansov-RF-Pensionnye-nakopleniya-rossiyan-za-etot-god-poshli-na-Krym-i-antikrizisnye-mery-28830.html

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu