ES: Krieviju sagaida jaunas sankcijas, ja tā neatbalstīs Ukrainas miera plānu • IR.lv

ES: Krieviju sagaida jaunas sankcijas, ja tā neatbalstīs Ukrainas miera plānu

13
Ukrainas jaunais ārlietu ministrs Pāvels Kļimkins ierodas uz ES ārlietu ministru tikšanos Luksemburgā. Foto: EPA/LETA

ES sākusi sagatavošanās darbus “trešās fāzes” sankcijām

Krieviju sagaida stingrākas starptautiskās sankcijas, ja tā neatbalstīs Ukrainas valdības piedāvāto miera plānu, pirmdien brīdināja Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri.

ES valstu ministri pirmdien sanāksmē Luksemburgā pauda vienbalsīgu atbalsta Ukrainas prezidenta Petro Porošenko izstrādātajam miera plānam, kam Kremlis līdz šim paudis daļēju atbalstu, ziņo LETA/AFP.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs norādīja, ka starptautiskā sabiedrība sagaida no Krievijas prezidenta Vladimira Putina skaidru atbildi uz Kijevas piedāvāto miera plānu.

“Līdz piektdienai mēs redzēsim, kā Krievija atbild. Mēs esam gatavi pieņemt plašākas sankcijas un nevienam Maskavā nevajadzētu par to šaubīties,” sacīja Heigs.

ES sākusi sagatavošanās darbus “trešās fāzes” sankcijām, kas vērstas pret konkrētiem Krievijas tautsaimniecības sektoriem. Ja būs tāda nepieciešamība, par sankcijām lems Eiropas līderi ceturtdien un piektdien paredzētajā ES samitā Briselē.

“Ukrainai šī nešaubīgi ir izšķirīga nedēļa. [Porošenko] miera plāns ir ne tikai drosmīgs, bet arī izšķirošs solis. Mēs ceram un sagaidām, ka Krievija ir gatava sadarbībai,” sacīja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers, kurš vēlāk pirmdien dosies uz Kijevu.

ES ārlietu ministru sanāksmē pirmdien piedalījās ar Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins, kas Eiropas kolēģus informēja par situāciju Ukrainā.

ES līdz šim ieviestās sankcijas likušas iesaldēt aktīvus un noteikušas ceļojumu aizliegumus aptuveni 60 cilvēkiem, tostarp Putina tuviem sabiedrotajiem, taču daudz dalībvalstis vilcinās atbalstīt tālākas sankcijas, jo tām ir cieša ekonomiskā sadarbība ar Krieviju.

 

Komentāri (13)

ligakalnina 23.06.2014. 16.03

Kaut nu ātrāk ES un ASV sapradstu, ka Putins pats neapstāsies, un viņu var apturēt tikai solidāras Rietumu sankcijas.

+7
0
Atbildēt

0

Evita 23.06.2014. 18.01

Ir jabut realam sankcijam, pagaidam tas izskatas pec tadas keksisu vilksanas, viss efektivak butu apturet vizu izsniegsanu pilnigi visiem Krievijas Fedracijas pilsoniem, kaut uz laiku.

+5
0
Atbildēt

1

    ILZE > Evita 24.06.2014. 07.48

    andris_rivaner

    Un kā tad paliks ar UA biznesu Rietumu un ABLV bankām? Saimnieki apturēs ziedojumus un RP/V prokremliskie mērgļi nedabūs 5% balsu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

ILZE 23.06.2014. 15.26

Vispirmām kārtām jau būtu vajadzīgas sankcijas sadarbībai militārā jomā, lai Francija atteiktos piegādāt Mistral un nekādas militāras tehnoloģijas vairs nenonāktu krievu rīcībā. Lai iepirktiem sabojājušies bezpilota lidaparātiem, krievi meistarotu eļektroņiku no elektronu lampām. Atcerēsimies, ka tieši Rietumu vieglprātīgā attieksme pret fašismu(staļinismu – rusismu), noveda pie drausmīgā imperiālistiskā WWII. Cik tur trūka, ja nebijis Hitlera, Lielbritānija un Francija uz savas ādas pašas būtu izbaudījušas visus Staļinam notirgotos labumus?

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu