Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Mīlas afēra
Kristīne Simsone

 


oo
 Mīlas afēra / The Love Punch. Dimantu zagšana Francijas Rivjērā un aktieru ansamblis ar «bijušo Džeimsu Bondu» Pīrsu Brosnanu priekšgalā, iespējams, liek domāt par filigrānu, hičkokisku drāmu, kāda bija šai filmai attāli līdzīgā, spriedzes meistara 1955.gadā uzņemtā Noķert zagli (To Catch a Thief), taču nelolojiet veltas cerības. Šī ir «ierindas» romantiskā komēdija ar banālu sižeta līniju, ko skatāmu padara tikai galvenās lomas spēlējošo Emmas Tomsones un Brosnana labdabīgā māžošanās. Kino no 27.jūnija.

Transformeri: Iznīcības laikmets / Transformers 4. Šo grāvēju vēl neesmu redzējusi un, spriežot pēc tā, ka no spēļmantiņām izaugusī robotu Transformeru franšīze kopš pirmās filmas 2007.gadā ir mērķtiecīgi regresējusi, arī diez vai došos to lūkoties. Kadru nomaiņa ne režisora, ne scenārista postenī nav notikusi, un māc pamatotas bailes «uzrauties» uz nebaudāmi trulā jandāliņa, kāds bija redzams 2011.gada filmā. Kino no 27.jūnija.

oooo Karaļa runa / The King’s Speech. Britu režisora Toma Hūpera līdz sīkākajai detaļai elegantā vēsturiskā drāma par Anglijas monarhu Džordžu VI, kas 2011.gadā pelnīti nosmēla četrus Oskarus, to skaitā arī par labāko aktierdarbu. Taču Kolina Fērta spēlētais karalis nebija vienīgais spožais sniegums – atcerieties arī Džefrija Raša mutīgo runas terapeitu un Helēnas Bonemas Kārteres karalieni! Teicama biogrāfiskā drāma teju visos aspektos, ko varēs noskatīties brīvdabas seansā Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanādē 21.jūnijā plkst.23.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu