
Foto — Ģirts Ozoliņš, F64
Atbraucis uz Latviju, lai kļūtu par jūrnieku, Anatolijs Kitins nonāca konditorejas fabrikā Uzvara. Pēdējos 25 gadus viņa dzīve saistīta ar garšvielām un paša radīto uzņēmumu Anatols
Siguldas novada Kitiņos, apmēram kilometru no Pleskavas šosejas, kur atrodas firmas Anatols ražotne un noliktavas, smaržo pēc garšvielām. Piparu, krustnagliņu, lauru lapu, karija, kanēļa un vēl neskaitāmas smaržas, sajaukušās cita ar citu, kairina degunu, kolīdz atver mašīnas durvis.
«Grūti pateikt, vai mani var uzskatīt par vietējo. Lai citi to vērtē, bet sakari ar Krieviju, kopš iestājos jūrskolā, pārtrūka,» saka Anatolijs Kitins, kurš pirms 47 gadiem pēc vidusskolas beigšanas no Piemaskavas pilsētas Brjanskas atbrauca uz Rīgu. Jūrā gan iznāca iet pavisam nedaudz. Toties daudzējādā ziņā, pateicoties tieši viņam, Latvijā pēc neatkarības atgūšanas radusies tāda agrāk netipiska nozare kā garšvielu ražošana.