5.maijs Latvijā būs brīvdiena • IR.lv

5.maijs Latvijā būs brīvdiena

31
Valsts karogs maija svētkos. Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Ņemot vērā, ka 4.maijs, kurā tiek svinēta Latvijas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena, šogad būs svētdiena, pirmdiena, 5.maijs, būs brīvdiena, atgādina Labklājības ministrija (LM).

To paredz likums “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, kurā noteikts – ja svētku dienas – 4.maijs un 18.novembris – ir sestdienā vai svētdienā, nākamo darbdienu nosaka par brīvdienu.

Vienlaikus LM atgādina, ka pērn valdība nolēma 2014.gadā pārcelt divas darba dienas – piektdienu, 2.maiju, uz sestdienu, 10.maiju, un pirmdienu, 17.novembri, – uz sestdienu, 22.novembri, tādējādi elastīgāk organizējot darba laiku no valsts budžeta finansētajās iestādēs.

Pārceļot minētās darba dienas, tiks nodrošināta nedēļas nepārtrauktība tajās nedēļās, no kurām tās tiks pārceltas, savukārt iedzīvotājiem tiks nodrošināts lielāks atpūtas dienu skaits pēc kārtas, kā arī ģimenēm tiks nodrošināta iespēja pavadīt kopā vairāk laika, skaidro LM.

Darba dienu pārcelšana attieksies uz tiem darbiniekiem, kuri strādā no valsts budžeta finansētajās iestādēs un kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai. Vienlaikus visas pašvaldības, komersanti un organizācijas, nosakot darba un atpūtas laiku, ir aicinātas ievērot attiecīgās darba dienas pārcelšanu.

Komentāri (31)

Inese 07.04.2014. 15.41

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu