Straujuma aicina Nacionālo apvienību virzīt jaunu pašvaldību lietu ministru • IR.lv

Straujuma aicina Nacionālo apvienību virzīt jaunu pašvaldību lietu ministru

36
Valdības vadītāja Laimdota Straujuma. Foto: Kaspars Krafts, F64

VL-TB/LNNK nesteidzas Cilinska vietā nozīmēt jaunu ministru 

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) ir izteikusi aicinājumu apvienībai “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) izvirzīt jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru, tomēr VL-TB/LNNK pirmdien valdes sēdē vēl neplāno lemt par kandidātiem uz šo amatu, ziņo LETA.

Straujuma pēc koalīcijas padomes sēdes teica, ka lēmums atlaist līdzšinējo ministru Eināru Cilinski (VL-TB/LNNL) bija pareizs, jo valdība iepriekš lēma, ka valdības pārstāvji nepiedalīsies nedz 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, nedz 9.maija pasākumos. “Ja valdība ir pieņēmusi lēmumu, tad tas ir obligāts visiem valdības locekļiem,” pauda Straujuma.

Savukārt Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars uzsvēra, ka VL-TB/LNNK nostāja pret radušos situāciju ir “asi nosodoša”. Pēc viņa domām, nav pieņemami, ka ministrs tiek atlaists “bez pamata”, turklāt “labi strādājošs ministrs, kurš nav pārkāpis nevienu no koalīcijas līguma punktiem”. Tāpat nav pieņemami, ka kāds atlaists par nodomu, piebilda Dzintars.

Valdības vadītāja informēja, ka pirmdien koalīcijas padomes sēdē arī aicināja Nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kandidātu šim amatam. Dzintars sacīja, ka šovakar partijas valde apkopos viedokļus par tālāko rīcību, bet pirmdien noteikti vēl nelems par kandidātiem ministra amatam.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, vērtējot situāciju par Cilinska atlaišanu, pauda viedokli, ka kopumā rezultāts ir pozitīvs, proti, 16.marta pasākumi notikuši bez būtiskiem starpgadījumiem, līdz ar to soļi, kas sperti, to ir sekmējuši. Viņš piebilda, ka “varam tikai zīlēt”, kas būtu noticis, ja Cilinskis nebūtu atlaists.

Arī Reformu partijas frakcijas vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica norādīja, ka nepieciešams turpināt konsekventi īstenotu nostāju, ka valdības ministri nepiedalās 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa, tāpēc atbalsta premjerministres lēmumu. Tāpat viņa pauda cerību, ka Nacionālā apvienība iespējami īsā laikā izvirzīs ministra kandidātu, ko Saeima arī apstiprinās.

Par valdības lēmuma nepildīšanu, neatsakoties no piedalīšanās 16.marta gājienā, Straujuma piektdienas vakarā pieprasīja Cilinska demisiju.

 

Komentāri (36)

Linda Deičmane 17.03.2014. 19.32

Kārtējā nacionāļu ākstība. NA kultūras ministre nobalso pret Cilinska piedalīšanos gājienā, tas nevienu nacionāli neuztrauc. Ja tik lieli principiāļi, tad jāatsauc arī savs kultūras ministrs, citādi tādas liekulības spēlītes uz savu vēlētāju.

+11
-5
Atbildēt

7

    Sanšains > Linda Deičmane 17.03.2014. 19.51

    Centrum –

    Laikam esat no NA, ja reiz “zināt”, ka nevienu neuztrauc. Īstenībā gan, protams, nekā nezināt – ka tik ko sliktu par NA pateikt.:)

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Linda Deičmane 17.03.2014. 22.15

    NA kultūras ministre nobalso pret Cilinska piedalīšanos gājienā, tas nevienu nacionāli neuztrauc. Ja tik lieli principiāļi, tad jāatsauc arī savs kultūras ministrs, citādi tādas liekulības spēlītes uz savu vēlētāju.

    ——-

    Ministre balso par pozīciju. Tas neuzliek par pienākumu Cilinskim, kā pilsonim piedalīties pasākumos pēc sirds aicinājuma. Cilinskis pēc rakstura un intelekta nav nekāds “tirliņš”, kā viens otrs te ,krekšķot, cenšas iegalvot…

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Linda Deičmane 17.03.2014. 22.42

    Gribu teikt, ka tie nav MK Noteikumi, kurus tā (ne)visi cenšas juridiski uzspiest. Tas ir politisks lēmums un MK demontrācija ārpasaulei!

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Linda Deičmane 17.03.2014. 23.24

    Ja Jums ir tāds viedoklis, tas nenozīmē, ka man savējais.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > Linda Deičmane 17.03.2014. 23.26

    Uzrakstīju pagaru komentāru, bet tas nez kāpēc pazuda neaizgājis. Negribas sacerēt no jauna.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Linda Deičmane > Linda Deičmane 17.03.2014. 23.10

    Ministru kabinets nav piedēklis, tas nes politisku atbildību. Politisku gan iekšpolitiski, gan ārpolitiski 24/365 bez izņēmuma. Sarežģītās situācijās svarīgs komandas darbs. Cilinskis bija ķēdes vājais posms un labi, ka tas tik ātri atklājās.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    Linda Deičmane > Linda Deičmane 17.03.2014. 22.32

    Ko Tu ar to gribi teikt? Cilinskim brīvais režīms, kā gribu tā daru, pildu noteikumus, nepildu. Uzšķaudu visiem un miers, brīvdomātājs atradies. Tāpēc esam tādā pakaļā, ka katram savi un partijas principi svarīgāki, bet komandas darbs priekš muļķiem.

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

ligakalnina 17.03.2014. 19.52

Nav jau NA ko virzīt, visi ministri totālas katastrofas, ja kādu arī atradīs, diezin vai būs labāks.

Ja kāds nejauši izrādīsies nekorumpēts un kaut cik sakarīgs, kā Bordāns, to liks atsaukt NA sponsori – Lembergs un MNA, tiem tādus nevajag.

Un ir jau versija, ka tas Cilinskis saprata, ka netiks galā, un viss tas cirks bija vajadzīgs tikai, lai ar lielu troksni un “principialā patriota” tēlu aizietu un atkratītos no atbildības.

Manās acīs varonis, drīzāk, bija Sprūdžs, kurš, vismaz, mēģināja iet pret Lembergu, nevis “aktieris” Cilinskis.

+12
-6
Atbildēt

3

    Ieva Aile > ligakalnina 17.03.2014. 19.58

    Jā,dabu sargāt vajadzētu virzīt Zaķi vai Kamparu,jo pat tautas teikās ir teikts,ka zaķi vajag likt par dārznieku..

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    marmed > ligakalnina 18.03.2014. 07.01

    Pasaki, kas ir tavi varoņi un es pateikšu, kas esi tu :D

    Sprūdžs varonis? nopietni? un Sprūdžam cīņa pret Aivaru, nebija varoņa tēla radīšana? smadzeņu jau nebija, atlika bruakt virsū tēlam kuru puse LV mīl otra puse ienīst, tātad 50 % atbalsts garentēts … Sprūdžam vispār nav principu..

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija > ligakalnina 17.03.2014. 20.43

    Dabu sargāt vajadzētu virzīt Abdulmuslimovu – pārsaukt par Santīmiņu vai Kapeiciņu un uz priekšu…

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

Inese 17.03.2014. 17.56

Straujuma labāk varētu patriekt Nacionālo apvienību pie visiem velniem kā absolūti neuzticamu koalīcijas partneri.

+10
-7
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu