Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


Latvijas Ārlietu ministrija nosodījusi Krievijas vēstnieka Aleksandra
Vešņakova nepieņemamos un nekorektos izteikumus par eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu. Krievijas vēstniecība Latvijā bija neapmierināta par Vīķes-Freibergas sacīto, ka Kremlis ir atbildīgs par notikumiem Kijevā. Vēstniecības kontā sociālajā vietnē Facebook teikts: «Žēl, ka atšķirībā no sportistiem politiķiem, tai skaitā bijušajiem, pirms uzstāšanās nav jāveic dopinga kontrole.» Vēstnieka izteikumi ir nosodāmi, diplomātiem jābūt korektiem, paziņojis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Latvija Ukrainai sniegs humāno palīdzību 29 718 eiro apmērā, lemts valdības ārkārtas sēdē pirmdien. Sākotnēji Ukrainai bija plānots piegādāt humānās palīdzības kravu ar medicīnas ierīcēm protestos cietušajiem. Taču situācijai strauji mainoties, par konkrētām lietām, kas nepieciešamas Ukrainai, vienošanās vēl tiks panākta. Ārstēties Latvijā ieradies vēl viens protestos cietušais. Tādējādi Latvija medicīnisko palīdzību vēl var sniegt astoņiem cietušajiem.

Valdība jau otro reizi atliek lēmuma pieņemšanu par elektroenerģijas tarifa kāpuma kompensēšanu trūcīgiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem. Lai gan valdība bija vienisprātis, ka elektrības cenu kāpumu vislabāk būtu kompensēt nevis līdzfinansējot dzīvokļa pabalstu, bet, piemērojot automātisku atlaidi elektrības rēķinos, tomēr tā nespēja vienoties, kā administrēt šo kompensācijas modeli – kurš apkopos datus par trūcīgajiem un maznodrošinātajiem un nodos tos elektroenerģijas tirgotājiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu