Latvijas olimpieši varonīgi zaudē Kanādas hokeja superzvaigznēm • IR.lv

Latvijas olimpieši varonīgi zaudē Kanādas hokeja superzvaigznēm

36
Cīņa līdz galam! Kristaps Sotnieks pārliecas pāri vārtsargam Kristeram Gudļevskim un ar cimdu aizsniedz ripu uz Latvijas vārtu līnijas, attālinot Kanādas uzvaru līdzvērtīgajā cīņā par iekļūšanu Soču olimpiskajā pusfināla. Foto: AFP

Latvija ar 1:2 piekāpjas Kanādai, izcīnot vēsturiski labāko sasniegumu –  8.vietu olimpiskajā hokeja turnīrā

Latvijas izlase Sočos trešdien sagādāja īstu pārsteigumu kanādiešiem, cīņā par iekļūšanu pusfinālā parādot izcilu sniegumu un tikai pēdējās spēles minūtēs piekāpjoties hokeja dzimtenes izlasei. 

Visā spēles gaitā Latvijas valstsvienība cīnījās līdzvērtīgi pret pašreizējiem čempioniem (1:1, 0:0, 0:1) un ceļazīmi uz medaļām Kanāda ieguva tikai spēles 54.minūtē, skaitliskā vairākuma situācijā gūstot izšķirošos vārtus.

Pirmais rezultatīvais metiens izdevās kanādietim Patrikam Šārpam spēles 14.minūtē. Taču jau 16.minūtē Latvija panāca neizšķirtu, kad pēc Artūra Kuldas piespēles mūsu snaiperis Lauris Dārziņš skaistā izgājienā viens pret vienu pārspēja kanādiešu vārtsargu Keriju Praisu. 

Izcilu veiklību un meistarību Latvijas valstsvienības vārtos rādīja Kristers Gudļevskis, kas visu atlikušo spēles laiku palika nepārspēts, līdz 54.minūtē pēc Georgija Pujaca noraidījuma kanādieši tomēr izmantoja skaitlisko pārsvaru un Šī Vēbers guva uzvaras vārtus.

Izlases “mūris” Gudļevskis atvairīja kopumā 55 pretinieka metienus pa vārtiem, kamēr kanādiešu vārtsargam bija jāsvīst krietni mazāk, tiekot galā ar 15 mūsējo raidījumiem. Trešajā periodā Gudļevskim palīgos nāca Kristaps Sotnieks, bīstamā sastrēgumā pie mūsu vārtiem ar cimdu izķeksējot jau pāri līnijai slīdošu ripu un brīnumaini izglābjot Latviju no vārtu zaudējuma. Vairākkārt rupjas kļūdas pieļāva arī Kanādas izlases superzvaigznes, no izdevīgām pozīcijām nespējot gūt vārtus.

Mača kulminācijā neatlaidīgie mēģinājumi izlīdzināt rezultātu beidzās bez sekmēm, kaut arī Latvijas izlase vārtsarga vietā laukumā sūtīja vēl vienu uzbrucēju. Pašā spēles izskaņā kanādiešu treneris pat izlēma pieprasīt pusminūtes pārtraukumu, lai dotu savai sapņu komandai atelpu no latviešu izlases spiediena.

Olimpiskajās spēlēs Latvija hokejisti rādīja varonīgu cīņas sparu, kaut arī zaudēja trīs mačus – spēles pēdējās sekundēs ar 0:1 paklupa pasaules vicečempionvienības Šveices priekšā, ar 2:4 zaudēja Čehijai un ar 3:5 piekāpās pasaules čempionvienībai Zviedrijai. Ieņemot pēdējo vietu savā grupā, izslēgšanas spēlē otrdien mūsu komanda tomēr spēja uzveikt Šveici ar 3:1 un pirmo reizi vēsturē izcīnīja tiesības spēlēt olimpiskajā ceturtdaļfinālā. Šodien pēc godam nospēlētā mača ar Kanādu mūsu valstsvienība noslēdz olimpisko turnīru ar līdz šim labāko sasniegumu – 8.pozīciju.

Komentāri (36)

janis17 20.02.2014. 01.20

ostrov ņeveziņija v okeane jestj,

tam živut neščastnije ljudi dekari,

što oni ni delajut ni idut dela,

krokodil ne lovitsa, ne rastjot kokos.

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02827/vladimir-putin_2827832c.jpg

+15
-1
Atbildēt

2

    Kristīne > janis17 20.02.2014. 01.32

    “krokodil ne lovitsa, ne rastjot kokos”

    ==

    Krokoģil un naud jau vispār ņerasķot kokos…

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > janis17 20.02.2014. 02.47

    A mož tiešām “v poņeģeļņik ih mama roģila”?

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 20.02.2014. 07.59

Šī spēle bija kaut kas īpašs. Piemērs tiem brīžiem par kuriem vajadzētu izvairīties rakstīt pārgudrus komentārus :) Delfos pamanīju šādu tiešām sirsnīgu komentāru :)

“Es krievs, un diemzel mana ir milzigas problemas ar valodu, bet ja es gribu tiesham uz LV delfi uzrakstit.

Sports – tas ir forshi! Krievs, ne krievs. Vienalga! Shodien mes bijam KOMANDA no liela burta! Es loti liepni, ka es dzivoja Latvija. Ka mums ir tada komanda!”

Izlasīju un patiešām nopriecājos par šī cilvēka tā mirkļa emocijām :)

+9
-1
Atbildēt

1

    piziks > buchamona 20.02.2014. 09.18

    RA, jautājums gan no citas puses, — šaubas, vai to komentu rakastījis reāls krievs, vai vienkārši kāds bāleliņš, kam valodas padodas, smejoties uzstilojis? 50/50

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

austrisv 20.02.2014. 10.06

šogad olimpiādē jau laikus bija jūtams, ka Latvijai būs laba hokeja komanda. Visās spēlēs mūsējie nospēlēja ļoti ļoti labi. pat pirmajā , kad Šveicei faktiski tika uzdāvināta uzvara, diezin vai viņi jutās labi. Notika revanšs un mūsējie guva kārtīgu un pelnītu uzvaru. Mēs gan mājās paklausījāmies ko par mūsu hokejistu spēlēm teica un rādīja Krievijas TV kanāls un komentētāji slavēja mūsu hokeja komandu, ka tā ir saliedēta kā viens vesels un cīnās neparasti labi un ir traki neērts pretinieks lielo valstu komandām. Arī līdzjutēju vakar netrūka Latvijas komandai , jo tā patiesi bija superīga komanda. Man bija no sirds prieks par super labo spēli un arī iepriekšējām, jo mūsējie cīnījās ar visu spēku un meistarības netrūka. Lielo valstu komandas knapi izvilka sev uzvaras atseviškos mačos.

Priecājos, ka mūsējie ir saliedēta komanda ar cīņa sgaru un sparu un tas ir galvenais, jo lielajai Krievijai ar tās milzu iedzīvotāju skaitu taču nav labāks rezultāts galu galā.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu