Laviņš nespēlēs pasaules hokeja čempionātā • IR.lv

Laviņš nespēlēs pasaules hokeja čempionātā

21
Hokejists Rodrigo Laviņš. Foto: Ieva Čīka, LETA

Visticamāk, Latviju Slovākijā nepārstāvēs arī Galviņš; dalību atteicis Sprukts

Pieredzējušais aizsargs Rodrigo Laviņš nespēlēs Latvijas hokeja izlasē pasaules čempionātā (PČ) Slovākijā un, visticamāk, arī Guntis Galviņš, atsaucoties uz laikrakstu ”Telegraf” Pirmdien vēsta aģentūra BNS.

”Nevaru spēlēt, ja man neuzticas, kad izeju spēlēt trešajā pārī. Es visu saprotu, treneri uzticas citiem. Mans laiks izlasē tuvojas beigām,” 36 gadus vecais Laviņš skaidro savu lēmumu.

Guntim Galviņam ir savainota kāja, kādēļ steidzami nepieciešama operācija. Tomēr atšķirībā no Mārtiņa Karsuma, kuram nesen veikta operācija Vācijā un Aleksandra Ņiživija, kurš bijis pie speciālistiem Jaroslavļā, Galviņš ar ārstēšanos nezin kāpēc nesteidzas, raksta laikraksts: ”Viss liecina par to, ka ar traumētu kāju viņam ceļš uz Latvijas izlasi būs slēgts”.

Sestdien par nespēlēšanu izlasē šāgada pasaules čempionātā paziņoja centra uzbrucējs Jānis Sprukts, savu lēmumu pamatojot ar to, ka viņš tam nebūs simtprocentīgi gatavs.

Jau ziņots, ka Latvijas hokeja izlase sākusi gatavoties Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlēm ar Zviedriju un pasaules čempionātam Slovākijā. Lielākajai daļai komandas Rīgas ”Dinamo” spēlētāju ir dota atpūta, un viņi izlasei pievienosies otrajā sagatavošanās posmā pirms spēlēm ar Somijas valstsvienību, kuras 7. un 8.aprīlī risināsies Rīgā.

Pirms došanās uz Bratislavu tiks aizvadītas astoņas pārbaudes spēles, no kurām pirmās divas – 30.martā un 1.aprīlī – būs viesos pret Zviedriju. Pēc tam Oļega Znaroka trenētā izlase tiksies ar Somijas (“Arēnā Rīga”), Austrijas (izbraukumā) un Norvēģijas (“Arēnā Rīga”) valstsvienībām. Pasaules čempionāts Bratislavā un Košicē notiks no 28.aprīļa līdz 15.maijam.

Komentāri (21)

Normunds 28.03.2011. 10.44

Šī tendence – nespēlēt izlasē, sāk kļūt par sērgu. Hokejisti acīmredzami sāk dot priekšroku naudas pelnīšanai bij. PSRS čempionātā (KHL) nevis valsts goda aizstāvēšanā. Var jau būt ka tā arī vajag. Mūsu izlases mērķis pēdējos PČ izskatās nožēlojami pragmatisks – viena uzvara lai paliktu elites grupā. Skaudība pārņem skatoties cik azartiski cīnās un progresē šveicieši, norvēģi, dāņi.

+9
-2
Atbildēt

2

    Janka, Janic > Normunds 28.03.2011. 15.36

    nu luuk ,arii Lauris Daarziņš ateecies piedaliities … taatd taisniiba vien buus

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Normunds 28.03.2011. 10.48

    varbuut iemesls mekleejams federaacijas valstsvieniibas trenera izveelee ?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

dro 28.03.2011. 12.17

Kāda interese patriotam spēlēt Latvijas izlasē, ja tās galvenais treneris jau pirms pirmās čempionāta spēles galveno balvu paredzējis Krievijas izlasei?:)

+6
-1
Atbildēt

1

    astra_ozo > dro 28.03.2011. 15.04

    Pērn ziemas Olimpiādē bij labs Znaroka citāts (pēc mūsu smaga zaudējuma viņiem), ka Krievijas izlase būs OČ un vispār krievi – “spēlē nākotnes hokeju”, un ko tad mēs pret viņiem, tādi maziņi… :))) Pēc tam krievi pakāsa Kanādai ar 3:7…
    Ko Lipmans Znarokā “atradis”? Laikam to zina tikai vējš…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

anita_meistere 28.03.2011. 11.03

neviens negrib pie zanroka spēlēt. par to jau sen tik runāts. play-off znaroka metodes dažos spelētājos tik notiprināja šo parliecību.

+6
-1
Atbildēt

1

    dro > anita_meistere 28.03.2011. 11.28

    Man arī tādas aizdomas, bet vai tā ir? Padomju laikā nespēju saprast, kādēļ NHL klubu vadošie spēlētāji nereti nepiedalījās spēlēs ar ACSK u.c. PSRS klubiem. Tagad arī mūsējiem nav intereses startēt izlasē…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu