Rīgas Krievu teātrī jauna izrāde "Vasarnieki" • IR.lv

Rīgas Krievu teātrī jauna izrāde “Vasarnieki”

30
Izrādes publicitātes foto

Izrādes režisors Elmārs Seņkovs: izrādē būs par cilvēkiem, kas dzīvo bez ideāliem

Sestdien, plkst.19 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pirmizrādi piedzīvoja iestudējums “Vasarnieki”. To pēc Maksima Gorkija lugas motīviem veidojis režisors Elmārs Seņkovs, raksta aģentūra LETA.

Luga “Vasarnieki” Rīgas Krievu teātrī iestudēta otro reizi – pirmoreiz tas noticis pirms 110 gadiem, un izrāde izpelnījusies lielu publikas atzinību. Toreiz pie iestudējuma strādāja Konstantīns Mardžanovs, klāt esot Gorkijam, bet uz skatuves spēlēja aktrise Marija Andrejeva. 

Šajā reizē savu skatījumu uz Gorkija lugu rādīs Seņkovs un viņa radošā komanda, kas skatītājiem daļēji zināma pēc izrādēm “Graņonka” un “Indrāni”. Kā Rīgas Krievu teātra 131.sezonas otrajai pusei veltītajā preses konferencē izteicās Seņkovs, “Vasarniekos” būs aplūkotas tādas cilvēcei vienmēr aktuālas tēmas kā morāle un ideāli – izrādē figurēs daudz cilvēku bez ideāliem, bet vienam tomēr ideāli būs, un tas radīs konfliktu. Kā norādīja scenogrāfs Reinis Dzudzilo, varēs vilkt paralēles starp izrādes varoņiem un glancētiem žurnāliem – skaisti, bet, kad atver, iekšā ir tukšums. “Domāju, tā jālūkojas uz šo izrādi,” bilda scenogrāfs. Arīdzan tērpu māksliniece Krista Dzudzilo izteicās, ka iestudējumā tiks akcentēta skaistā ārējā pasaule, “lai skatītājs gribētu būt tāds kā viņi”. Pie izrādes kā horeogrāfe strādājusi Elīna Lutce, režisoru dramaturģijas jautājumos asistējusi Madara Rutkēviča, bet iestudējumam mūziku komponējis Edgars Mākens. 

“Vasarnieku” ādā iejutīsies Dmitrijs Palēss, Veronika Plotņikova, Dana Čerņecova, Aleksandrs Maļikovs, Jevgeņijs Čerkess, Jekaterina Frolova, Oļegs Teterins, Jeļena Sigova, Anatolijs Fečins, Andrejs Možeiko, Vadims Grosmans, Olga Ņikuļina, Natālija Ribenko, Leonīds Lencs, Vitālijs Jakovļevs un Artūrs Trukšs.

Biļetes cena 7 – 20 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu