Komēta krīt • IR.lv

Komēta krīt

4
Foto — Jānis Saliņš, F64 arhīvs
Indra Sprance

Juta Strīķe atzīst – histērija, kādu izraisīja KNAB iesaistīšanās Rīgas apgabaltiesas vadītāja jautājumā, viņu ļoti pārsteigusi

Decembra 20.datums, ko padomju laikos atzīmēja kā čekistu dienu, pērn nogranda skaļi – Krievijā prezidents Putins atbrīvoja no cietuma un faktiski izraidīja no valsts politieslodzīto Hodorkovski, savukārt Latvijā KNAB priekšnieks Streļčenoks atlaida no darba vietnieci korupcijas apkarošanas jautājumos Strīķi. Abi «atlaistie» savu vainu neatzīst, gatavi cīnīties tālāk. Ar Jutu Strīķi tiekamies Ir redakcijā, viņas rokasspiediens ir ciešs kā agrāk, bet intervijā viņa ir atklātāka un emocionālāka, nekā ierasts redzēt līdz šim.

Kāpēc esat atlaista no KNAB?

Acīmredzami, ka ļoti plašs cilvēku loks viņu uz to ir kūdījis, ilgstošā laika posmā uzdrošinājis. Ja personība ir tāda kā Streļčenoka kungs – cilvēks nav patstāvīgs un slikti apzinās savu lomu korupcijas apkarošanā -, tad viņš to dara.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu