Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kur sabruka lielveikals un dzīvību zaudēja 54 cilvēki, 27.novembrī
par demisiju paziņoja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība). Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī esošās problēmas. Dombrovskis Latvijas valdību vada jau kopš 2009.gada marta.

Atšķirībā no valdības vadītāja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) neatzīst savu atbildību Zolitūdes traģēdijā un netaisās demisionēt. Viņš no amata arī neatbrīvo Rīgas būvvaldes vadītāju Ingusu Vircavu. Tikmēr Zolitūdes traģēdijā cietušo prasība par 100 miljonu latu piedziņu Rīgas apgabaltiesā iesniegta pret Rīgas domi, tirgotāju SIA Maxima Latvija, būvuzņēmumu RE&REe, sagruvušās ēkas īpašnieku SIA Tineo, ēkas attīstītāju SIA Homburg Zolitūde.

Sabiedrības sašutumu un vēstules Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei izraisīja Maxima Latvija vadītāja Gintara Jasinska izteikumi preses konferencē pēc traģēdijas Maxima veikalā Zolitūdē. Jasinsks paziņoja, ka Zolitūdes traģēdijas sakarā jūtoties atbildīgs, bet ne vainīgs». Pēc tam gan Jasinsks tika atbrīvots no amata. Protestā sabiedrība aicināja boikotēt veikalus Maxima.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu