Grāmatā apkopota nākotnes Laikmetīgā mākslas muzeja kolekcija • IR.lv

Grāmatā apkopota nākotnes Laikmetīgā mākslas muzeja kolekcija

27
NULL

Grāmatā “Bez sienām” pārstāvēti redzamākie Baltijas valstu un Krievijas laikmetīgās mākslas pārstāvji

Apgāds “Neputns” ar “ABLV Bank” atbalstu un finansējumu laidis klajā mākslas grāmatu “Bez sienām”, kurā reproducēti nākamā Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas darbi, raksta aģentūra LETA.

Grāmatā pārstāvēti redzamākie Baltijas valstu un Krievijas laikmetīgās mākslas pārstāvji, kuru vārdi rakstīti viņu dzimtajā valodā. To vidū ir Ēriks Apaļais, Juri Arraka (Jüri Arrak), Jānis Avotiņš, Arnis Balčus, Aigars Bikše, Katrīna Neiburga, Kaido Ole, Dmitrijs Gutovs, Antanas Sutkus un citi. 

Grāmatas ievadā “ABLV Bank” izpilddirektors Ernests Bernis stāsta, kāpēc finansējis kolekcijas veidošanu valsts vēl pagaidām tikai iecerētajam muzejam un atbalstījis albuma “Bez sienām” izdošanu. “Šajā mākslas albumā ir apkopoti darbi, ko “ABLV Bank” deviņu gadu laikā iegādājusies topošajam Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejam. Albuma izdošanas brīdī muzejs vēl ir tikai ieceres stadijā – nav sienu, pie kurām mākslas darbus piestiprināt. Albums ir viens no ceļiem, pa kuru darbi dodas pie sava skatītāja,” uzskata Bernis. Viņš min, ka, veidojot laikmetīgās mākslas kolekciju, saviem laikabiedriem māksliniekiem palīdz atstāt kolektīvo liecību par mūsu laiku. “Šī, iespējams, ir visprecīzākā atbilde uz jautājumu – kāpēc jūs to darāt? Izdodot darbus albumā, mēs šo laika šķērsgriezumu padarām pieejamu visiem, kurus tas interesē. Dalīšanās ar vērtībām – tā ir mūsu dalība sabiedrības vērtību radīšanas procesā,” klāstīja “ABLV Bank” izpilddirektors. 

Albuma “Bez sienām” veidotāja mākslas zinātniece Laima Slava pauž cerību, ka savas dzīves laikā sagaidīs Laikmetīgās mākslas muzeju, kurā grāmatā reproducētie darbi būs apskatāmi oriģinālā. Viņa uzsver, ka Laikmetīgās mākslas muzejs Latvijā arvien vairāk kļūst par neatliekamu jautājumu. Grāmatas “Bez sienām” dizainu veidojusi māksliniece Anta Pence. 

Rīgas Mākslas telpā  pašlaik apskatāma izstāde “…lai gadījums kļūtu par notikumu…”, kurā aplūkojama lielākā daļa no albumā iekļautajiem darbiem.

Informācija par izstādi atrodama Rīgas mākslas telpas mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu