Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēti vairāki bijušie bankas ABLV Bank vadošie darbinieki par noziedzīgi iegūta 2,1 miljarda eiro legalizēšanu. Starp astoņiem apsūdzētajiem ir bankas bijušais līdzīpašnieks Ernests Bernis. ASV Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija 2018. gada februārī ierosināja vērst sankcijas pret ABLV par plašu naudas atmazgāšanas shēmu organizēšanu, un Eiropas Centrālā banka paziņoja, ka ABLV banka tiks likvidēta.

KNAB pirmdien apstiprināja, ka nav izmaksājis valsts budžeta finansējumu partijai Latvijas Krievu savienība, jo tai nav atvērts norēķinu konts Latvijā reģistrētā kredītiestādē, kā to prasa likums. KNAB jau janvārī nolēma apturēt finansējumu arī partijai Par cilvēcīgu Latviju, kura daļu valsts budžeta naudas bija iztērējusi nelikumīgi. Līdz 15. jūlijam KNAB astoņām partijām izmaksājusi kopsummā 1,89 miljonus eiro no valsts budžeta.

Pirmdien publicētajā Factum aptaujā līdere ir Jaunā Vienotība (20,5%), otrā ir Nacionālā apvienība (11,3%), bet trešajā vietā izvirzījusies apvienība Attīstībai/Par! (10,7%), kas apsteigusi Saskaņu (10,3%). Ārvalstīs dzīvojošie Saeimas vēlēšanās varēs balsot 80 iecirkņos, pirmdien informēja CVK.

Rīgas dome atbalstīja ieceri demontēt vēl divus galvaspilsētā esošus padomju režīmu slavinošus objektus. Viens atrodas Ķīšezera krastā Mežaparkā, otra piemiņas zīme ir Jaunciemā. Par balsoja 39 deputāti, bet astoņi bija pret. Padomju režīmu slavinošie pieminekļi jānojauc līdz 15. novembrim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu