Igaunijas ministrs: Krievija pirms manevriem biežāk pārkāps gaisa telpu • IR.lv

Igaunijas ministrs: Krievija pirms manevriem biežāk pārkāps gaisa telpu

30
Krievijas armijas militārajās mācībās šogad pavasarī tika imitēts ķīmiskais uzbrukums. Foto: ITAR-TASS/LETA

Septembrī gaidāmas lielas Krievijas un Baltkrievijas armiju mācības Baltijas valstu un Polijas robežu tuvumā

Pirms Krievijas ziemeļrietumos septembrī paredzētajām militārajām mācībām “Zapad 2013” ir sagaidāma arvien biežāka Igaunijas gaisa telpas pārkāpšana, paziņojis Igaunijas aizsardzības ministrs Urmass Reinsalu, vēsta nacionālā raidsabiedrība ERR.

“Tas ir fakts, ka Krievijas Federācija palielina tās militāro klātbūtni mūsu reģionā,” sacīja Reinsalu. “Tā ir agresīva politika, kas pamatojas Krievijas militārajā doktrīnā, ka lielākie militārie draudi nāk no Rietumiem.”

Provokatīvie lidojumi ir daļa no Krievijas mērķa nostiprināt savu klātbūtni reģionā, pavēstīja Reinsalu. Ceturtdien Krievijas militārā lidmašīna “An-26” bez atļaujas uz mazāk nekā minūti ielidoja Igaunijas gaisa telpā, ziņo LETA. Pēdējos septiņos gados šādi incidenti notikuši sešas reizes.

Jau rakstīts, ka Krievijā tiek gatavotas lielas mācības „Zapad 2013″, kurās šā gada septembrī piedalīsies Krievija un Baltkrievija.

 

Komentāri (30)

Þanis Bezmers 23.07.2013. 17.24

Šodien menta načāļņikam brīvdiena. Nav kas noliek priekšā lapiņu ar tekstu. Tāpēc šamējā komenti tik strupi un ar tukšu vidu. Vispār šitās muldētavas ir ar brīnišķīgu īpašību, ka tajās var tusēt dažādu brigāžu sintētiskie izbāzeņi, pie kādiem, neapšaubāmi, pieder ments un vēl bariņš citu pridurku. Toties rīt, ment, turies pie debesu zvaniem, načāļņiks pēc atpūtas tevi nogruzīs ne pa jokam. Bet nekas, vēlāk saņemsi pusglāzi semočku, ar labi padarīta darba sajūtu.

+3
-1
Atbildēt

0

intars_busulis 23.07.2013. 16.15

Tas nozīmē kad vaig izbūvēt ātri reaģējošās pretgaisa raķešu stacijas tiešā Krievijas robežu tuvumā. Minūte ir pietiekami lai objektu notriektu ja pretgaisa aizsardzība laikus fiksētu gaisa kuģu tuvošanos savai gaisa telpai to idenficētu un pie to ienākšanas savā gaisa teritorijā notriektu. Viens vai divas notriektas Krievijas militārās lidmašīnas jau liktu kremlim kārtīgi padomāt vai vērts ir ‘dirsties’ ar kaimiņiem?

+3
-4
Atbildēt

3

    Inese > intars_busulis 23.07.2013. 16.42

    Tu vispār ar galvu draudzējies? ))))

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ineta_rr > intars_busulis 08.09.2013. 00.28

    Diemžēl šoreiz jāaizrāda, ka tiešām Jūs ar galvu nedraudzējaties. Pareizā rīcība ir nosūtīt savus iznīcinātājus eskortēt trijās priedēs apmaldījušos, taču notriekšana ir kara pieteikums ar zābaku, kā efektu pilnībā nodemonstrēja Gruzija, un man bail, ka mēs neesam pat tik labi bruņoti, kā Gruzijas armija, lai arī mūsu armija ir labāk apmācīta un ar labākiem vieglajiem ieročiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    intars_busulis > intars_busulis 23.07.2013. 16.56

    To kad Tu esi Kremļa aģents zina visi!

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Inese 23.07.2013. 11.58

Užos! Заграница нам поможет! (с)

0
-7
Atbildēt

2

    Inese > Inese 23.07.2013. 16.41

    ierados, tu nu gan paškritisks priduroks ;)

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > Inese 23.07.2013. 14.20

    >ment, gdījumos, kad nav ko teikt, parasti muti virina pridurki.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu