Timma kļūst par trešo draftēto latviešu basketbolistu vēsturē • IR.lv

Timma kļūst par trešo draftēto latviešu basketbolistu vēsturē

7
Basketbolists Jānis Timma. Foto: Edijs Pālens, lETA

Basketbolists spēlēs Memfisas “Grizzlies” komandā

Jaunais uzbrucējs Jānis Timma ceturtdien kļuva par vēsturē trešo latviešu spēlētāju, kurš izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā. Timma tika izvēlēts ar pašu pēdējo, 60.numuru, nokļūstot Memfisas “Grizzlies” komandā.

Latviešu basketbolists Jānis Timma jau pirms Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju drafta saņēmis mājienus no Memfisas “Grizzlies” komandas, ka varētu tikt izvēlēts, tomēr pašas ceremonijas laikā optimisms bijis noplacis, sarunā ar aģentūru LETA pastāstīja Timma.

Tieši “Grizzlies” komandā Timma vēl šonedēļ trenējās, cenšoties pārliecināt par savu lietderību. Tiesa, draftēšana otrajā kārtā negarantē līgumu ar komandu. Paredzams, ka vasaras turpinājumā latvietis Lasvegasā piedalīsies NBA Vasaras līgā, kur centīsies pierādīt savu lietderību.

Pagājušajā sezonā Timma pārstāvēja Latvijas komandu “Ventspils” un paredzams, ka arī vēl vismaz nākamajā sezonā viņš paliks Eiropā. Savukārt vēl sezonu pirms tam viņš spēlēja “Liepājas Lauvas” vienībā.

“Ventspils” sastāvā Timma kļuva ne tikai par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu, bet arī šīs līgas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Nesen aizvadītās sezonas “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā Timma vidēji ik mačā guva 12,5 punktus un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas, bet “Ventspils” finālsērijā piekāpās “VEF Rīga” komandai.

2011.gada vasarā Timma kopā ar Latvijas U-19 izlasi piedalījās pasaules čempionātā, aizvadot astoņas spēles, vidēji laukumā pavadot 28,8 minūtes, gūstot 11,3 punktus, izcīnot 5,0 atlekušās bumbas un 2,0 reizes rezultatīvi asistējot. Savukārt pērn notikušajā Eiropas čempionātā U-20 izlasēm Timma kopā ar Latvijas izlasi izcīnīja augsto sesto vietu. Kopumā Timma čempionātā aizvadīja astoņas spēles, laukumā vidēji pavadot 30,8 minūtes, gūstot 14,3 punktus, izcīnot 5,6 atlekušās bumbas un 2,3 reizes rezultatīvi asistējot.

Uz iekļūšanu NBA draftā cerēja arī vēl viens latvietis Mareks Mejeris, tomēr viņš netika izvēlēts.

NBA draftam uz 60 bija vietām pieteikušies 48 basketbolisti no ASV koledžām un 18 starptautiskie spēlētāji vecumā no 18 līdz 22 gadiem, kuru vidū bija arī Timma. Savukārt 1991.gadā dzimušie neamerikāņu spēlētāji, starp kuriem bija arī Mejeris, draftam tiek reģistrēti automātiski.

Līdz šim no Latvijas spēlētājiem draftā bija izvēlēti vien Andris Biedriņš un Dāvis Bertāns, bet pasaules spēcīgākajā līgā līdz šim spēlējuši vienīgi Gundars Vētra un Biedriņš.

 

Komentāri (7)

kristrun 28.06.2013. 13.54

Atliek cerēt, ka uzstājoties šajā cirkā, puika nezaudēs interesi par basketbolu galīgi un varēs, kā Novickis, Gazols un Žinobili, palīdzēt arī savas valsts izlasei.

+1
0
Atbildēt

1

    Inese > kristrun 28.06.2013. 13.56

    Vēl jau nekur nav ticis.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Inese 28.06.2013. 12.04

Latviešu valodā ir vārds “draftēt”?

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu