Ilgtspējas indeksa partneri • IR.lv

Ilgtspējas indeksa partneri

4

 

Dace Helmane, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta vadītāja

Latvijā veidojas arvien lielāka plaisa starp uzņēmumiem, kuri domā ilgtspējas un atbildības kategorijā, un «vidējiem» uzņēmumiem, kuri uzskata, ka to vienīgā atbildība ir godprātīgi maksāt nodokļus. Ilgtspējas indekss palīdz novērtēt savu sniegumu un iegūt pārskatu par nepieciešamajiem uzlabojumiem, tāpēc dalībnieku rezultāti ar katru gadu būtiski aug. Tieši šie uzņēmumi spēj ne tikai ietekmēt savas nozares attīstību, bet arī sekmēt valsts ilgtspēju.

Līga Meņģelsone, Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšsēdētāja

Piedaloties ilgtspējas indeksā, uzņēmumi demonstrē ne tikai spēju efektīvi komunicēt ar sabiedrību par stratēģiskajiem mērķiem, bet parāda – patiesi ilgtspējīga attīstība ir cieši saistīta ar brīvprātīgu iniciatīvu ieviešanu attiecību stiprināšanai ar darbiniekiem, klientiem, piegādātājiem un sabiedrību kopumā. Pozitīvi, ka daudzi uzņēmumi piedalās atkārtoti, turklāt nozaru ietekmīgāko uzņēmumu iesaiste ilgtspējas indeksā un to sociāli atbildīgā darbība veicina arī viņu partneru, klientu un piegādātāju izpratni par ilgtspējīgu saimniekošanu un pārdomātu uzņēmējdarbības attīstību ilgtermiņā.

Pēteris Krīgers, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs

Pirmais solis ceļā uz ilgtspējīgu, atbildīgu un konkurētspējīgu uzņēmējdarbību ir darba vides sakārtošana, padarot to saistošu gan esošajiem, gan potenciālajiem darbiniekiem. Iepriekšējo gadu ilgtspējas indeksa rezultāti liecina, ka Latvijas uzņēmumi to sāk apzināties arvien vairāk, jo dialogs ar darbiniekiem tiek organizēts aizvien atbildīgāk. Šī pozitīvā tendence apliecina, ka ilgtspējas indekss nav tikai vārdu salikums. Ka tas ir efektīvs instruments ar augstu pievienoto vērtību ilgtspējīgas un atbildīgas uzņēmējdarbības vides attīstīšanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu