Aicina ierunāt Ziedoņa dzeju • IR.lv

Aicina ierunāt Ziedoņa dzeju

24
Imants Ziedonis. Foto - Gatis Dieziņš, LETA

Ziedoņa dzejas lasījumu studija izveidota Rakstniecības un mūzikas muzeja izstādē “Smacenis”

Līdz 25.maijam interesenti varēs apmeklēt Imanta Ziedoņa dzejas lasījumu studiju, lai tajā ieskaņotu sev tuvu autora darbu, raksta aģentūra LETA. Studijā būs pieejamas Ziedoņa dzejas grāmatas, bet visus ierakstus varēs noklausīties “www.letonika.lv“. 

Ziedoņa dzejas lasījumu studija izveidota Rakstniecības un mūzikas muzeja izstādē “Smacenis”, kas veltīta mākslinieka statusam padomju stagnācijas gados. Ekspozīcijā skatāmas vairākas Ziedoņa piemiņas lietas un rokraksti. Ieejot izstādē, skan Ziedoņa pasaka par smalku žogu aktiera Kaspara Znotiņa lasījumā un aplūkojams tās manuskripts Ziedoņa rokrakstā. Turpat netālu apskatāms lielākais no Ausmas Kantānes kolekcijas lāčiem, kuram Ziedonis deva Andreja Upīša vārdu un mēdza piespraust savus padomju laika ordeņus, uztverdams tos kā vienu no laikmeta rotaļām. 

Kā kuriozs tagad izklausās kāda lasītāja vēstule, kas nosūtīta laikrakstam “Rīgas Balss” un kritizē epifāniju nesaprotamību. Savukārt nodeva laikmetam, bet vienlaikus mākslinieciski ļoti augstvērtīgs darbs ir komponista Imanta Kalniņa dziesma “Ļeņinam” ar Ziedoņa vārdiem.

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu