Ogrē plūdu laikā iet bojā sirmgalve • IR.lv

Ogrē plūdu laikā iet bojā sirmgalve

40
Ogres upē pie Ogres sākusies ledus iešana. Foto: Anita Pālena, LETA

 

Ogrē plūdu laikā gājusi bojā 90 gadus veca sirmgalve, kura pirms tam atteikusies evakuēties no applūstošās teritorijas, ziņo LETA.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) pastāstīja – par spīti tam, ka vietējā pašvaldība bija apsekojusi visus iedzīvotājus un izteikusi brīdinājumu par bīstamību uzturēties aplūstošajā teritorijā, vakar apsekojot aplūstošo teritoriju Ogres ielā, kādā ēkā tika atrasta mirusi 90 gadus veca sirmgalve.

Kopumā aizvadītajā diennaktī izglābti 22 cilvēki, divi suņi un viens trusis. No evakuācijas atteikušies 10 cilvēku.

Trīs cilvēkiem no izglābtajiem bija nepieciešama cita apmešanās vieta un Ogres novada pašvaldība tos izvietoja pansionātā, bet pārējie apmetušies pie saviem radiniekiem.

Jelgavā līdz kritiskajai ūdens atzīmei atlikuši 50 cm, ziņo LNT raidījums “900 sekundes”. Ūdens līmenis cēlies Lielupē un Svētē.

Plūdu dēļ otrdienas vakarā Ogrē tika slēgta satiksme Brīvības ielas un Rožu ielas krustojumā.

Kā ziņots, veidojoties ledus sablīvējumiem, pēdējo dienu laikā ļoti cēlies ūdens līmenis Ogres upē, appludinot vairākas krastos esošas mājas un ielas.

Ledus iešana sākusies arī Daugavā Baltkrievijas teritorijā, trešdien LNT raidījumā „900 sekundes” teica Daugavpils pilsētas domes civilās aizsardzības speciālists Vladislavs Ruskuls. Vakar vakarā līdz pilsētai kritiskajam ūdens līmenim – septiņiem metriem – Daugavā pie Daugavpils bija palikuši vien 59 centimetri, bet šorīt esot vairāk – pāri par metru, teica Ruskuls.

 

Komentāri (40)

piziks 18.04.2013. 10.42

IR-komandai vajadzēja gandriz 3 dienas, lai atgremotu vecu ziņu, nepasakot neviena svaiga vārda/fakta. Veģetēšana uz citiem ziņu avotiem. “Atrasta mirusi”, — vai tas nozīme, ka gājusi bojā plūdos? Noslīkusi? Neviens nav treicis, ka noslīkusi. Jā, atteicās evakuēties, bet — varbūt nomira aiz kreņķiem/stresa? Pēc tik ilgas pauzes šajos dinamiskajos laikos tik pavirša ziņas atgremošana un apzļembāšana vēlmi maksāt santimus IR nekādi neveicina.

IR akcionāros/padomē/atbalstitajos (ar naudu) ir ari atbildigi un nedumji cilveki, — varbut kads no tiem varētu NellijaiL beidzot noglaudit ausis ar pienacigu jaudu, lai tādu cinismu pret auditoriju IR lasītaji vairs turpmak “nebauditu”/nesaņemtu?

Lieki … gandriz vai lieki piebilst, ka si ir kartēja reize, kad IR publicē “ziņu” bez paraksta/autorības. Nuja, kurš parakstīs šo, profesionālismu apkaunojošo, produkta mulāžu?!

0
0
Atbildēt

0

dzintarz 17.04.2013. 09.41

90 gadus veca sirmgalve, kura pirms tam atteikusies evakuēties no applūstošās teritorijas
======
Rust in peace, dear iron lady!

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu