Kažociņš: Krievija turpinās palielināt ietekmi Baltijas valstīs • IR.lv

Kažociņš: Krievija turpinās palielināt ietekmi Baltijas valstīs

20
SAB vadītājs Jānis Kažociņš. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

SAB vadītājs aicina pievērst uzmanību Krievijas jaunajai ārpolitikas koncepcijai, kas paredz “maigās varas” izmantošanu

Latvijai jāpievērš uzmanība Krievijas ārpolitikas jaunajai koncepcijai, kas paredz savas ietekmes palielināšanai izmantot “maigo varu”. Tā trešdien pēc Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdes sacīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Kažociņš.

“Jāņem vērā, ka Krievija turpinās palielināt ietekmi Baltijas valstīs un īpaši Latvijā,” uzsvēra Kažociņš.

Maizītis pēc NDK sēdes mediju pārstāvjiem norādīja, ka viņa vadībā SAB nemainīsies tas, kas līdz šim ir labi padarīts, un “labi ieliktie pamati”. Viņš pašlaik iepazīstas ar daudziem jautājumiem, kas ir saistīti ar iestādes funkcijām, bet par pilnvaru pārņemšanu nevarot runāt, jo nav pienācis attiecīgais laiks.

Viņš skaidroja, ka ir jāiepazīst gan kolēģi, gan tas, kas ir jādara, un SAB vadītāja amatā viņš centīsies rīkoties tā, lai iestāde attīstītos. Maizītis norādīja, ka par savu darbības vīziju varētu atbildēt pēc pusgada vai gada un pastāv iespēja, ka tā nebūs publiska atbilde.

Maizītis SAB direktora pienākumus sāks pildīt 2.maijā. NDK trešdien uzklausīja Kažociņu un topošo SAB vadītāju Maizīti saistībā ar pilnvaru nodošanas procesu. Maizīti par SAB attīstības vīziju komisija iztaujās 15.maijā, skaidroja Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP).

Saeimas deputāti 14.martā SAB direktora amatā iecēla bijušo ģenerālprokuroru Maizīti.

 

Komentāri (20)

silvija_vitina 17.04.2013. 17.47

Latvija jau sen ir aizžnaugta maigās varas apskāvienos. Tā, ka šī taktika nebūt nav tik jauna. Laikam bija jāaiziet no slepenajiem SAB kabinetiem, lai to ieraudzītu.

+12
-1
Atbildēt

0

dace_ampermane 17.04.2013. 19.48

Tur nu nemaz nav jābūt Kažociņam, lai zinātu, ka krievijai ir visneģēlīgākie plāni attiecībā uz Baltijas valstīm. Pateicoties mūsu politiķu ļaunprātīgai [apzinātai vai stulbai] rīcibai viņiem, krieviem, tas sevišķi labi izdodās Latvijā. Vai nebūtu laiks nākt pie prāta?

Princesīte lokās
Mokās-
Līdz tā atkrīt
Sumpurņrokās.

+10
0
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 17.04.2013. 18.28

Baidos, ka Maizītis šādam amatam stipri par vāju. Ļoti ilgi vadīja prokuratūru, bet diemžēl panākumu nekādu, tik cik Lemberga lietas, kuras nespēj novest līdz galam.

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu