Pērnā gada žurnālistikas izcilnieku vidū arī žurnāls „Ir” • IR.lv

Pērnā gada žurnālistikas izcilnieku vidū arī žurnāls „Ir”

26
Žurnāliste Ieva Alberte ar saņemto Izcilības balvu kategorijā "Apraksts. Portrets". Foto: Evija Trifanova, LETA

 

Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) 2012.gada izcilības balvas laureātu vidū, kuri piektdienas vēlā vakarā saņēma balvas, ir žurnāla „Ir” redaktore Nellija Ločmele, žurnālistes Indra Sprance un Ieva Alberte.

Ieva Alberte saņēma balvu kategorijā “Apraksts. Portrets” par savu lielisko veikumu stāstā “Mamma un mamma“, kurā vēstīts par bērna ienākšanu lezbiešu ģimenē, kā arī par aprakstu no Norvēģijas, kur žurnāliste pētīja latviešu ģimeņu cīņu par bērniem, ko varas iestādes viņiem atņēmušas.

Savukārt kategorijā “Intervija” par labāko atzīta “Ir” žurnālistu Nellijas Ločmeles un Indras Sprances intervija ar Valdi Zatleru “Kādam ir jāsadeg”. Ločmele balvas saņemšanas ceremonijā pateicās Valdim Zatleram par drosmi, jo atklātā saruna par prostatas vēzi var izglābt citas dzīvības. Zatlers šajā intervijā pirmoreiz publiski stāstīja par cīņu ar slimību, kas parasti tiek noklusēta, netiek laikus atklāta un ārstēta.

Izcilības balvas saņēma arī žurnālistes Inga Spriņģe un Kristīne Rizga. Viņu veikums bija labākais kategorijā “Pētniecība/analītika” Proti, balva tika piešķirta par pētījumu “”Veiksmes stāsta ēnas puse”, kas plašai sabiedrībai pavēstīja līdz tam noklusēto sociālās nevienlīdzības un nabadzības tēmu. Publikācijas tapušas sadarbībā ar žurnālu “Ir”, “Re:Baltica”, portālu “TVNet”, un “TV3” raidījumu “Nekā personīga”.

Kategorijā “Ziņa. Reportāža” par uzvarētāju atzīta “TV3” žurnālista Sandija Semjonova reportāža “Pasaules bīstamākā vieta – Somālija”. Režisors Arta Ģiga atklāja, ka Semjonova reportāžā ir tik unikāli kadri, kuri “izgriež pogas” pat BBC, jo viņš spējis iekļūt teritorijās, kurās iepriekš žurnālisti nebija tikuši.

Savukārt kategorijā “Izcilība reģionos” balva piešķirta Latvijas radio žurnālistei Ingai Ozolai.

Žurnāla “Sestdiena” autoru kolektīvs ar darbu “Spēle “Rīkojums Nr. 2″” uzvarēja kategorijā “Vizualizācija”.

Konkursā tika pieteikti gandrīz 100 darbi, no kuriem nominēti 28 darbi sešās kategorijās.

Komentāri (26)

Kaspars Špūle 16.03.2013. 11.34

Šodien pie Brīvības pieminekļa – faktiskās koalīcijas SC, Reformu partijas un Vienotības – dāvana latviešiem.

+8
-6
Atbildēt

3

kristaps_drone 18.03.2013. 10.57

Tas raksts “Mamma un mamma” bija lielisks paraugs smadzeņu skalošanai Ilža Viņķeļa stilā par Karlīni kura kļuva Kārlis un Rihardu, kurš kļuva Rūta. Njā, šis virziens labi atbilst žurnāla neoliberastiskai novirzei. Un ja vēl atceramies sirdi plosošu un simpātiju pilnu interviju ar urlieni kolonistu atvasi, kura pie Brīvības pieminekļa apspļaudīja vecu tantiņu, kura savulaik bija smagi cietusi no krievu okupantiem…

+4
-2
Atbildēt

4

    vzlotnikovs > kristaps_drone 18.03.2013. 11.36

    Prieks, ka sekojat maniem rakstiem. Reta parādība lasītāju vidū, parasti zina vienu rakstu. Jūs esat gatavais pētnieks :)

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    efeja60 > kristaps_drone 20.03.2013. 12.02

    Spļaušana pret vēju.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > kristaps_drone 21.03.2013. 13.26

    >I. Albertai
    “Jūs esat gatavais pētnieks :) ” – nū, līdz jūsu līmenim man tik tālu, kā līdz mēnesim, bet neoliberastisma un smadzeņu skalošanas jomā vispār esmu nulle.
    “Prieks, ka sekojat maniem rakstiem. Reta parādība lasītāju vidū, parasti zina vienu rakstu.” – varbūt tomēr vaina ir nevis lasītājos, bet rakstītājos?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    sanitai19 > kristaps_drone 18.03.2013. 11.48

    Ievai Albertei
    Ironijai nav vietas. Bieži esmu konstatējusi, ka raksti IRā ir tedeciozi. Neatbilst laikraksta sākuma periodam. Tad bija lielāka ticamība. Ja apspļaudīsiet katru komentētāju, pazaudēsiet lasītāju un nebūs, ko apspļaudīt!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Ieva Priedenfelde 18.03.2013. 12.57

Tipiska vienas patiesības avīze. Bija Ļeņina tēzes, tagad sorosītu dvēseļu inženieru tēzes ar smadzeņu skalošanu.

+2
-1
Atbildēt

1

    Janka, Janic > Ieva Priedenfelde 21.03.2013. 17.03

    kas tev liek te mociities , man nav saprotami lie ļauži , kuriem šis medijs nav patiikams , nu ir taču lembes aviizes lasiet liidzx slikti paliek , es piemeeram ciiņu nelasu jo tur viss vienaa modee , lai patronam buutu tiikami…

    0
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu