Rīdziniek, iemūžini foto savu pilsētu! • IR.lv

Rīdziniek, iemūžini foto savu pilsētu!

11
Šis foto gan nav tapis Rīgā, bet Ķekavā. Pīles iekšpagalma milzu peļķē. Foto: Edijs Pālens, LETA

 

Gada garumā rīdzinieki tiek aicināti reizi mēnesī iesūtīt fotogrāfijas par dažādām tēmām pilsētas dzīvē. Pirmā tēma – „Dzīve manā pagalmā” – iesāk akciju „iRIGA”, kuras ietvaros 2014.gadā Eiropas Kultūras galvaspilsētas programmas laikā notiks labāko darbu izstāde, tiek arī plānots „iRIGA” izdot grāmatā, informē akcijas koordinators fotogrāfs Arnis Balčus.

Akciju „Rīgas Fotomēnesis 2014″ rīko biedrība „Rīgas fotomēnesis” – fotogrāfs un FK redaktors Arnis Balčus, māksliniece un kuratore Inga Brūvere, mākslas zinātniece Aiga Dzalbe un diplomāts un fotogrāfs Imants Gross sadarbībā ar nodibinājumu „Rīga 2014″. Tas būs pirmais vērienīgais fotogrāfijas festivāls galvaspilsētā, kas notiks 2014. gada maijā dažādās vietās Rīgā.

Vienalga, vai mājai ir smalks un grezni sakopts Rīgas centra pagalms, vai arī tas tieši otrādi izceļas ar īpašu piepilsētas kolorītu („novērošanas tantēm”, kuplām kaķu ģimenēm un komiskām ikdienas mizanscēnām) – fotogrāfija var tikt iekļauta „iRIGA” izlasē, ja vien tā vēsta kādu neparastu stāstu vai interesantā veidā iemūžina ikdienišķo, norāda Balčus.

„iRIGA” tēmas tiks izziņotas masu medijos reizi mēnesī, akcijas rīkotāji dalībnieku iesūtītos foto gaidīs visa mēneša garumā.

Akcijas organizatori ir arī demokrātiski un neprasa augstu foto proefesionālismu – foto var uzņemt gan ar profesionālu tehniku, gan mobilo tālruni – kas nu kuram pie rokas. Fotogrāfiju par pirmo tēmu var pieteikt konkursam, līdz 28. februārim pievienojot to šim notikumam speciāli radītajai Flickr grupai.

Komentāri (11)

janazakovica 09.02.2013. 13.54

varetu iemuzinat visu to kas Rigaa par sviestmaizi uzdavinats-iztirgots..saakt ar centralo staciju universalveikalu doli visu kas pa limonadi uzdavinats slesera-godmana norvegiem..viesnicu latvija ridzene viss vertigais Rigaa ir pa sviestmaizi bet istenibaa pa lieliem kukuliem sabiedribai atnemts..luk ridziniek iemuzini savu izzagto pilsetu

+4
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 09.02.2013. 12.41

Rīdziniek, iemūžini foto savu pilsētu!
______________ Savā ziņā jau IR;

iesālīta.

+3
-1
Atbildēt

0

Aldīna 10.02.2013. 10.45

Jūs IR nojūgušies?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu