Ušakovs bezmaksas braucējiem grib pievienot vēl jaunus pasažierus • IR.lv

Ušakovs bezmaksas braucējiem grib pievienot vēl jaunus pasažierus

30
Foto: Lita Krone, LETA

Domes opozīcijas deputāti pērn vairākkārt rosināja arodskolēniem atlaides piešķirt jau no 2012.gada septembra

Nedaudz vairāk nekā pusgadu pēc tam, kad Rīgas domes opozīcijas deputāti vairākkārt lūdza nodrošināt vienlīdzīgu atlaižu politiku visiem izglītojamajiem Rīgā un reizē ar vispārizglītojošo skolu skolēniem nodrošināt bezmaksas sabiedrisko transportu arī arodskolu audzēkņiem, domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis veikt aprēķinus, lai profesionālo skolu skolēniem atlaides piešķirtu no šā gada septembra, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Bez maksas sabiedrisko transportu varēs izmantot arī mūzikas skolu audzēkņi, un vienlaikus plānots piešķirt atlaides tiem 3.grupas invalīdiem, kuriem tas pašlaik vēl netiek nodrošināts.

“Jau kopš 2010.gada 3.grupas redzes un dzirdes invalīdiem Rīgas dome nodrošina iespēju sabiedrisko transportu Rīgā izmantot bez maksas; tagad redzam iespējas izpildīt savas saistības arī pret pārējiem 3.grupas invalīdiem. Tāpat brīvbiļetes būs arī arodskolu audzēkņiem, kā mēs solījām pagājušajā gadā, ieviešot brīvbiļetes Rīgas vispārizglītojošo skolu skolēniem. Varu prognozēt, ka profesionālo skolu audzēkņiem bezmaksas sabiedriskais transports tiks nodrošināts, sākot no jaunā mācību gada septembrī, savukārt 3.grupas invalīdiem šāda iespēja būs jau pavasarī,” norādīja Ušakovs.

Izvērtējot speciālistu aprēķinus un pašvaldības šā gada ienākumus, iespējams, arī arodskolēniem atlaides varētu tikt piešķiras jau pavasarī, informēja pašvaldībā.

Patlaban dome tiesības sabiedrisko transportu izmantot bez maksas piešķīrusi nestrādājošiem pensionāriem, vispārizglītojošo skolu skolēniem, 3.grupas redzes un dzirdes invalīdiem, kā arī Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem.

Jau ziņots, ka domes opozīcijas deputāti pērn vairākkārt rosināja arodskolu skolēniem 100% atlaides piešķirt jau no 2012.gada septembra, tāpat kā pārējo izglītības iestāžu skolēniem. Arī tiesībsargs Juris Jansons aicināja pašvaldību ievērot vienlīdzības principu un nodrošināt bezmaksas sabiedrisko transportu arī profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem.

Aizbildinoties ar finansējuma trūkumu, atlaižu piešķiršana arodskolu audzēkņiem tika atlikta, solot, ka viņi bez maksas varēs braukt no 2013.gada septembra.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn 15.maijā lēma, ka no 1.septembra vispārizglītojošo izglītības iestāžu skolēni no 1. līdz 12.klasei Rīgas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, bet profesionālo izglītības iestāžu skolēniem saglabātas esošās 60% braukšanas maksas atlaides.

Partijas “Vienotība” Rīgas domes deputāti gan atzīmēja, ka priekšlikumu par bezmaksas sabiedrisko transportu jaunāko klašu skolēniem izteikuši jau 2010.gadā, taču tas tika noraidīts, koalīcijas deputātu vairākumam balsojumā atturoties.

 

Komentāri (30)

andris902 06.02.2013. 16.35

…nu, redz!…tak teicu, ka Ušmeriks par atlaidēm paziņos pirms vēlēšanām…cik prognozējami!…. :)

+9
0
Atbildēt

3

    Egitazz > andris902 06.02.2013. 23.11

    Nekas, nekas, Vienotībai tāpat pieder pirmā vieta, viņi pirmie piedāvāja, kas liedz to tagad atkārtot?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > andris902 06.02.2013. 23.59

    …Kolpant….brīžiem Tu esi tīri saprātīga būtne, bet tad pēkšņi – pārdeg drošinātāji….
    …arī Tev tīkams, ka skolēnus diskriminē?….arodskolnieks ir zemāks radījums par parastu skolnieku un to var izmantot kā vēlēšanu banānu?….

    …Tev pašam bērni ir?….

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Tamāra Nolmane > andris902 07.02.2013. 09.27

    Kad beidzot sāks dalīt banānus?!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Ojārs 06.02.2013. 19.39

Kurš remontēs Rīgas ielas. Izskatās, ka Ausainis tas nebūs. bet varbūt bedrainās ielas atvērs acis arī vienam otram SC fanam. Kur ņems naudu, lai saremontētu un nebūtu kauns no ārzemniekiem, kuriem LIve Rīga stāsta, ka RĪga ir skaista Ziemeļeiropas pilsēta.Visa nauda būs iegrūsta pabalstos un bezmaksas biļetēs.

+7
0
Atbildēt

1

    Egitazz > Ojārs 06.02.2013. 23.14

    Bet fakts ir tāds, ka Kalnciema ielu saremontēja tikai Ušakova laikā. Pirms tam pat treknajos gados iedomājos kāds bija ārzemnieku iespaids, iebraucot no lidostas centrā.

    Un neviens tagad nevar izskaidrot, kāpēc tad tik labs saimnieks Birks nu tā tika nenovērtēts, ka pat viņa partija netika RD nākamajās vēlēšanās?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

Leons Rapiņš 06.02.2013. 17.26

Jāsaka, ka Ušakovs strādā spīdoši. Pērkamos grēks nenopirkt, muļķus grēks neapmuļķot.
Ušakovam vispār it kā nav bijuši lieli prokoli. Valodas referendums arī nebija kļūda, bet gan stratēģiskās līnijas maiņa tuvajā aizrobežā. Jo integrācija tajā brīdī varētu aiziet pa nepareizu ceļu. Domāju, ka Ušakovam tas ne pārāk patika. Viņš bija diezgan tuvu otra populārākā (pēc Zatlera – toreiz) Latvijas politiķa pozīcijai. Bet, kā zināms, militārpersonas pavēles neapspriež, bet pilda.
Vēlēšanas rādīs, who is who… Pie jebkura rezultāta Rīgai sekos Latvija.
Tāpēc patrrriotiem derētu piebremzēt neloģisko preteiro spiešanos (jo šādi pūliņi, ja tos izvērš kvēli nacionālisti, izskatās tiešām satriecoši idiotiski. No loģikas viedokļa )

+7
-1
Atbildēt

4

    Egitazz > Leons Rapiņš 06.02.2013. 23.13

    Integrācija vienu brīdi gāja pareizajā virzienā, bet to veiksmīgi apturēja NA parakstu vākšana pret krievu skolām.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > Leons Rapiņš 06.02.2013. 18.36

    Daudzu personu problēmu ir tāda, ka viņi paši būdami atkārīgi no priekšniekiem un pārējām autoritātēm ģimenē un sabiedrībā uzskata par tik pat atkarīgajiem arī pārējās dzīvas radības. Bet Ušakovam pilnīgi vienalga, ko tie pseidointelektuāļi murgo, viņš pats ir politiķis otrā paaudzē, tāpēc labi zina, kā apieties ar vēlētāju. Ušakova tēvs arī strādāja politikā, tādā pasā partijā, kurā rāvās arī Ēlerte, tikai atšķirībā no pēdējās ar daudz lielākajiem panākumiem. Nav jau nejauši ASV vēstniece Džūdita Gārbere vienmēr ar prieku tikās ar Nilu.

    http://www.telegraf.lv/upload/picture/picture/2011_10/170433/_132de3fe-4229-57d2-78a5-ee425d4709a9_-new_article.jpg

    http://www.ves.lv/article/94064

    http://www.telegraf.lv/news/posol-ssha-ya-ne-prosila-ushakova-priznaty-okkupaciyu

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Nika > Leons Rapiņš 07.02.2013. 05.57

    Gārbere vienkārši ir pieklājīga un civilizēta, nevis kā kaut kāds Vešņakovs.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Leons Rapiņš 07.02.2013. 10.23

    kolpants
    “Integrācija vienu brīdi gāja pareizajā virzienā”

    Četrdesmit piecus gadus gāja, bet aplauzās. Tieši tāpat aplauzīsies jūsu apkaunojošā un noziedzīgā smirdošā krievu pasaulīte. Un tad būs šaušanās, kā to izdarīja Boriss Pugo, tikai šoreiz suicīdu būs tūkstošiem un miljoni nāvessodu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu