Nacionālo revidentu bērnudārza treniņš • IR.lv

Nacionālo revidentu bērnudārza treniņš

130
Valdības koalīcijas partneri - Valdis Dombrovskis (no kreisās), Raivis Dzintars un Valdis Zatlers. Foto: Raitis Plauks, F64
Aivars Ozoliņš

 

“Dzintara latviešu” frakcijas mēģinājumi revidēt valdības ministru amatus beigsies, kā sākušies – ar mēreni trokšņainu neapmierinātību par savu ”mazā brāļa” statusu koalīcijā un droši vien dažiem tikpat neloģiskiem aizbildinājumiem, kāpēc ministrus šoreiz tomēr nemainīs, cik neloģiski pašlaik ir argumenti, kāpēc kādus vajadzētu mainīt.

Turklāt premjerministrs Valdis Dombrovskis vienkārši nepiedalīsies ne ministru vērtēšanā, ne mainīšanā, un nevar iedomāties, kā tādā gadījumā kādu varēs nomainīt Imants Parādnieks un Raivis Dzintars, nenomainīdami papriekš Dombrovski. To viņi diezin vai uzdrošinātos darīt vai spētu izdarīt.

VL – TB/LNNK politikas stiprākie ieroči vienmēr bijuši divkosība un šantāža. Taču pirmais strādā tikmēr, kamēr atbalstītāji tic, ka apvienības politiķiem taisnība tāpēc vien, ka viņi dēvē sevi par latviešu patriotiem. Bet otrais tikai tad, kad ir sviras pret tiem, kuriem jāpieņem lēmumi. Šoreiz nestrādās ne viens, ne otrs. Iemesli vēlmei mainīt ministrus ir nepiedienīgi caurspīdīgi.

Argumentācijai, kāpēc tas būtu jādara tieši tagad, nav nekāda sakara ne ar politisko, ne vienkārši loģiku. Arī aizbildināt šīs kustības ar kādiem nacionālpatriotiskiem motīviem nevar. Un nav arī reālu iespēju piedraudēt ar nopietnām sekām, ja nenotiks pēc viņu prāta.

Kāpēc satiksmes ministra aiziešana no amata ir iemesls, lai mainītu izglītības vai pašvaldību ministru? Vai bez Aivja Roņa valdībā ministrs Edmunds Sprūdžs uzreiz nespēj pildīt amata pienākumus, bet ministrs Roberts Ķīlis ar joni kļuvis nekompetents un antilatviski prokrievisks, tā ka abu vietā nekavējoties jāliek Nacionālās apvienības žilbinošie profesionāļi un sertificētie nacionālpatrioti, jo citādi vai nu valdība vairs nevarēs strādāt, vai nu būs apdraudēta latviešu tauta?

Kam īstais brīdis?

Šāda argumentācija šoreiz laikam pat VL-TB/LNNK nešķiet iederīga. Bet citas nav. Apvienības politiķi, galvenoties Parādnieks, kas uzņēmies galvenā ministru revidēšanas iniciatora lomu, metafiziski purpina, ka vienkārši jauna satiksmes ministra meklēšanas laiks esot ”īstais brīdis izvērtēt katra ministra darbu un Ministru kabineta darbu kopumā”. Kāpēc? ”Jo sabiedrības uzticība varbūt nav tik augsta, kā mēs varētu vēlēties”. Bet kāds sakars starp šiem diviem izteikumiem? Vai sabiedrības uzticēšanos valdībai krasi mazinājusi Roņa aiziešana?

Jebkura valdība, saprotams, vēlētos cik vien iespējams lielu sabiedrības uzticēšanos, taču diezin vai Parādnieks pats pratīs pateikt, kāpēc viņa izliktās atzīmes valdības ministriem šo uzticēšanos vairotu. Viņa atsaukšanos uz koalīcijas līgumu – ka visi koalīcijas partneri ir solidāri atbildīgi par visu valdības darbu kopumā, ”līdz ar to jāskata plašākā laukumā, kā mēs esam apmierināti ar ministru darbību”, – varētu uzskatī par netiešu norādi, ka laikam viņš un apvienības biedri nav apmierināti ar kādu ministru darbu un negrib solidāri atbildēt sabiedrības priekšā par viņu darīto. Taču konkrēti pārmetumi konkrētiem ministriem izpaliek.

Toties dzirdam, ka NA vienkārši gribētu – nē, pat īsti ne vakanto Satiksmes ministriju – tieši pašvaldību un Izglītības ministrijas, kuras pašlaik vada Reformu partijas pārstāvji. Kāpēc tieši šīs, ja nekas vēl pat nav vērtēts? Jeb vai Parādnieks jau ir izvērtējis visu ministru darbu un atzinis, ka slikti strādā un būtu jāmaina tieši šie? Bet kā tad paliek ar solidaritāti – vai uz valdības darba vērtēšanu tā neattiecas?

(Grūti atturēties no kārdinājuma iedomāties, pēc kādiem standartiem un kritērijiem VL-TB/LNNK vērtētu ministrus. Laikam nav jāšaubās, ka savu ministru darbu apvienība pati sen un galīgi novērtējusi kā izcilu (gan jau pat vēl pirms viņu kļūšanas par ministriem), tātad ņemtu par olekti arī citu partiju pārstāvju vērtēšanai. Bet tad šāda vērtēšana būtu nudien jautra. Piemēram, Žaneta Jaunzeme-Grende uzskata sevi par lielisku ministri un ir pateikusi, ka “mani nevar uzskatīt par nekulturālu, jo es esmu piedalījusies kultūras procesos”. Tad nu, piemēram, Ķīlis, ja viņam ko pārmestu, varētu līdzīgi atbildēt, ka ir labs ministrs, jo, vērtē, kā gribi, nav gluži bez izglītības.)

Katra ministra darītajā var atrast kļūdas. Ja koalīcijas partneri kādā mazohisma lēkmē piekristu sākt šādu revīziju, savstarpējie pārmetumi birtu kā no pārpilnības raga, un diezin vai kāds paliktu ārpus kritikas. Tomēr NA ļaudis nesaka, ka gribētu, piemēram, Labklājības vai Veselības ministriju, kuru vadītājām Ilzei Viņķelei un Ingrīdai Circenei pat nācies atkauties no demisijas pieprasījumiem. Nē, redz, NA būtu ar mieru pārņemt tieši Sprūda un Ķīļa vadītos resorus. Ar visu valdības ministru kaut kādu vērtēšanu tam nav nekāda sakara.

Toties tam ir sakars ar Aivara Lemberga kariņu ar Sprūdžu, kurš bija pasludinājis viņa atstādināšanu no Ventspils pašvaldības vadītāja amata pienākumu pildīšanas un paziņojis, ka ”zaglim jāsēž cietumā”. Lembergs ir atriebīgs, bet TB/LNNK vienmēr bijusi viņam draudzīga partija, un Dzintara lāpneši šo tradīciju acīmredzami netaisās mainīt.

Un tam ir sakars ar Lembergam krietni sariebušās Zatlera partijas pašreizējo vājumu – partijas kārtējās neveiksmes un konkurentu aizkulišu darbi tās turpmākai šķelšanai varētu Parādniekam, Lembergam un kam tik vēl ne šķist īstais brīdis, lai izspiestu no amatiem divus no tās ministriem. Taču Roņa aiziešana no valdības ir tikai iegansts, nevis iemesls, lai mēģinātu to izdarīt.

Un, kad jau mēģinās nomest Sprūdžu, ko vajag Lembergam, var pie reizes pamēģināt piekampt klāt arī Izglītības ministriju, ko VL – TB/LNNK vienmēr vajag, jo var jebkurā brīdī izmantot gan sava īstenā latviskuma izrādīšanai, gan nacionālo konfliktu saasināšanai, kas pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām būtu īpaši noderīgi.

Nē, nu, protams, VL-TB/LNNK neatteiktos arī no ļoti svarīgā satiksmes ministra amata, ja būtu iespēja to dabūt. Taču, pirmkārt, šādas iespējas nav – to prasīt nozīmētu nostāties jau nevis pret vājo RP, bet gan pret arvien gana stipro Vienotību un premjerministru Dombrovski, kurš ir stingri paziņojis, ka šī ministrija paliks viņa partijas un ”Olšteina sešinieka” pārraudzībā, un šis koalīcijas līguma punkts netiks mainīts.

Bet tas, otrkārt, pilnībā apmierina arī Lembergu, kurš slavē Roni kā labu ministru arī tāpēc, ka viņš bijis bezpartejisks, un acīmredzot neuztraucas, ka nākamais bezpartejiskais varētu nebūt viņam labs. Paļāvība, ka Satiksmes ministrijā viņam arī turpmāk viss būs kārtībā, Lembergam laikam ir pat svarīgāka nekā Sprūdža sodīšana, tāpēc arī smagos kriminālnoziegumos apsūdzētā ”premjerministra kandidāta” partijas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis neiespringst atbalstīt sensenos brāļus iekš Trubas un tā vietā par viņiem pasmejas – ka pēc ”pabļaustīšanās” šos ”ātri noliks pie vietas”. Un pat atklāti paņirgājas: ” Ko tad viņi vērtēs? Kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes darbību?”

Brigmaņa dzeja, ka koalīcija ir kā ”sabrukusi zaru būda meža vidū ar caurvēju, kuras iemītnieki sastingst, līdzko iet garām vilks”, skan noslēpumaini. (Kurš tad ir tas vilks? Tak ne jau no Finanšu ministrijas.)  Tomēr skaidrs, ka Parādnieks un kompānija nekodīs Dombrovskim un reizē vēl arī Lembergam. Drošāk ir turēties pie šakāļu taktikas, uzlasot to, kas atbirtu pēc pašu izprovocētā ”ministru darba revidēšanas” kautiņa.

Dombrovska ledus laikmets

Taču nebūs ne ministru vērtēšanas, nedz arī īsta kautiņa. Jo, pirmkārt, to nevajag nevienam citam koalīcijā.  Bet, otrkārt, lai kā niezētu Parādniekam un kompānijai, viņiem nav resursu, lai piespiestu pārējos atteikties no “status quo” un meklēt citu valdības izkārtojumu. VL – TB/LNNK to nespētu izdarīt pat ar smagāko artilēriju – piedraudējumu aiziet no valdības. Nebūtu ticami. Jo kurp tad ietu un ar ko taisītu nākamo valdību? Ar ZZS un “Saskaņas centru” sadarbība atsevišķos jautājumos gan regulāri iznāk izdevīga, taču šādu valdību diezin vai izdotos pārdot vēlētājiem kā nacionāli patriotisku. Un arī eiro izgāšanas šantāžas pulveris jau ir izšauts.

Treškārt, un tas varbūt ir vissvarīgākais, koalīcijas nemainīšanas garantija ir Dombrovska, ja vēlaties, miers, bet pareizāk laikam būtu teikt – vienaldzība par koalīcijā un pat arī valdībā notiekošo. Premjerministrs ne tikai nepiedalās koalīcijas partneru attiecību kārtošanā, bet, šķiet, tālāk par informēšanos īsti neinteresējas arī par atsevišķās nozarēs notiekošo, kamēr var pavilkt svītru zem kopējās bilances un secināt, ka lielie skaitļi atbilst plānotajiem. Premjerministram īsti neinteresē valdībā un ap to notiekošais. Dombrovskis, visticamāk, neiesaistītots, pat ja NA vai kāda cita koalīcijas partnera iniciatīvas koalīcijas sadarbības principu revidēšanai būtu loģiskas un pamatotas.

Dombrovska neiesaistīšanās konkrētajā NA kurinātajā kašķī gan nodrošinās tā drīzu izčākstēšanu, taču viņa vēsums pret ministriju un koalīcijas lietām diemžēl var kļūt par arvien lielāku problēmu valdībai. Līdz šim viņa turēšanos pa gabalu no politiskām intrigām un atsevišķu ministru darbiem varēja skaidrot ar koncentrēšanos vienam lielam uzdevumam – vispirms krīzes pārvarēšanai un budžeta konsolidācijai, pēc tam eiro ieviešanai. Nupat šķiet, ka būs bijušas veltas cerības, ka, līdzko krīze pārvarēta un būs ieviests eiro, valdība sāks strādāt kā vienota komanda premjerministra vadībā. Diemžēl var notikt tā, ka līdz ar šo lielo mērķu sasniegšanu pazudīs arī koalīciju mobilizējošie spēki un daudzo dažādo konkurējošo interešu sadursmes atraisīsies un sāks plosīt šo valdību pa īstam.

Diemžēl NA pašreizējās ākstības ar ministru vērtēšanu diezin vai būs tikai kārtējā ambīciju epizode. Šo ziediņu vietā drīz varam pieredzēt arvien pieaugošu bumbieru un ķirbju krusu valdības partneru savstarpējo attiecību kārtošanā.

 

Komentāri (130)

ilmisimo 27.01.2013. 08.13

………………….

…………..Putina draugu partija Latvijā Saskaņas Centrs ir atradusi kā sabiedroto konservatīvu, ar klerikālu ievirzi A. Amerika vadīto partiju Gods Kalpot Rīgai. Šī draudzība palīdzēs pārliecinošāk Kremlim labvēlīgiem spēkiem uzvarēt Rīgas Domes vēlēšanās, jo bezmaksas sabiedriskais transports un brīvbiļete autovadītājiem puteņa laikā daudziem vēlētajiem, kas pat neskatās PBK, RTR, aizmiglos prātu, lai spētu padomāt, kā vārdā tas tiek darīts? Tāpat kā Krievijā, arī Rīgā Kremlim lojālajiem spēkiem, lai nodrošinātu politisku uzvaru, talkā nāks baznīca, kas ir spēcīgi pārstāvēta Gods kalpot Rīgai. Baznīca palīdzēja uzvarēt Putinam, un tā palīdzēs arī Ušakovam. Šo savu uzvaru Latvijā Vladimirs Putins varēs ierakstīt savā sasniegumu sarakstā kā nozīmīgu Krievijas maigās varas panākumu vienā no Eiropas Savienības un NATO valstīm.

Maigā Kremļa vara kā spilvens sāk mūs smacēt.

Vai jūs to nejūtat?

http://sandraveinberga.lv/2013/01/21/putins-nostiprina-savu-ietekmi-latvija-izskatas-ka-vins-uzvares-ari-rigas-domes-velesanas/

Latvia: Russia’s playground for business, politics – and crime

http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/23/latvia-russian-playground

A tiny nation losing its character

The Latvian phenomenon provides food for thought for other small peoples, whose larger neighbors gaze toward their territories, with an eye toward swallowing and assimilating them.

http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?id=288618

… turpināsiet d. IRsties?

+21
-7
Atbildēt

5

    manatuja > ilmisimo 27.01.2013. 18.45

    Ieverte Belokona statusu anglija….. un ka ar tiem 1,2 miljardiem nozagtas naudas http://www.ir.lv/2012/8/9/kirgizstanas-peleka-nauda-pludusi-caur-latviju

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ilmisimo 27.01.2013. 11.17

    ģinamo skatījuši
    _______________
    IR su nau mazgājuši?

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > ilmisimo 27.01.2013. 08.42

    Skaidrs, ka turpinās.
    Viņiem gribas labi paēst.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ilmisimo 27.01.2013. 09.12

    fretka Skaidrs, ka turpinās.
    Viņiem gribas labi paēst.
    ________________
    Ne tikai.

    Ar sajūsmu pārduos “‘Ļeņiņa virves ar ko pašus pakārs” un pat neiedomāsies ,ka vispirms viņiem liks apēst apzinīgi līdz paņemtās ziepes.

    Česlavu Milošu nav lasījuši.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > ilmisimo 27.01.2013. 10.45

    lama=====Česlavu Milošu nav lasījuši

    vispār neko nav lasījuši, ģinamo skatījuši

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

My Paradise, My Rules 27.01.2013. 20.15

Tas, ka latvietim visgardākā uzkoda ir otrs latvietis, nav noslēpums arī pašiem latviešiem. Taču visos laikos esam novērojuši vēl kādu latvieša mazohisma paveidu – īpaši cītīgi apriet visus, kas uzdrošinās saukt sevi par nacionāli noskaņotiem vai nacionāli domājošiem, visus, kas neslavina rusofilas vai globalizācijas idejas. Tas nu mums ir labi iedīdīts. Ja sen nav dabūts kāds latvietis uz kārā zoba, tad aši jāpameklē kāds “nacionālis, un tad latvieša daiļrunības plūdi ir īpaši bagātīgi, tad var izgāzt visu žulti, kuras paaugstinātas sekrēcijas iemesls varbūt pat nemaz nav aprietais latvietis. Un mēs visi zinām, kur tas suns aprakts – tā ir verdziskas dvēseles pazīme – uz savējiem gāzt īpaši “aromātisku” mēslu spaini. Ozoliņš un viņa piekritēji, protams, teiks, ka viņi nekādus “lāpnešus”, “dzintara puišeļus” par savējiem neuzskata. Es nestrīdēšos. Tās ir viņu tiesības, taču kas viņiem devis tiesības šķelt latviešus, apvainot tos, kas balsoja un balsos par nacionālām, nevis liberālām partijām? Nav vērts tik ļoti censties, gan jau to izdarīs citi, bet tagad mūsu nedraugi ar baudu un ļaunu prieku var noskatīties, kā Ozoliņš – latvietis – zākā šos neciešamos “lāpnešus, tūdaliņus un naciķus”. Viņiem nemaz nebūs jāpūlas arī dienās pirms 16. marta. Gan jau Ozoliņš visu izdarīs viņu vietā.

Ja jau autors pārmet NA nacionālā naida kurināšanu(laikam jau Ozoliņš nevar piedot “nacionāļu” neveiksmīgo mēģinājumu savākt parakstus par izglītību valsts valodā un pieder pie tiem, kas ir svēti pārliecināts, ka tieši tāpēc bijām spiesti piedalīties valodu referendumā. Un redz- atkal vainīgi latvieši, vai ne? Nevajadzēja taču kaitināt nabaga mazākumtautību!), tad es Aivaram Ozoliņam ar pilnu atbildību pārmetu latviešu sarīdīšanu vienam pret otru. Un tā, kā jau teicu, ir ļoti spilgta verdziskas dvēseles pazīme.

Nedomājiet, ka man nepatīk lasīt kritiku, bet es dodu priekšroku gudrai, pamatotai, cieņas pilnai, rosinošai kritikai. Taču šis Ozoliņa garadarbs nekādā ziņā nav tāds.

Un, kad jau mēģinās nomest Sprūdžu, ko vajag Lembergam, var pie reizes pamēģināt piekampt klāt arī Izglītības ministriju, ko VL – TB/LNNK vienmēr vajag, jo var jebkurā brīdī izmantot gan sava īstenā latviskuma izrādīšanai, gan nacionālo konfliktu saasināšanai, kas pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām būtu īpaši noderīgi.

+16
-6
Atbildēt

11

    con brio

    Bez volontieriem, kas ar putām uz lūpām karos pret “batjkām” ozoliņi vieni ir bezspēcīgi pļūtītāji.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    sanitai19 > My Paradise, My Rules 27.01.2013. 23.44

    Nu, kas zin, vai Ozoliņš ir latvietis! Viņa uzdevums. iespējams, ir šķelt latviešus. Par latvieti jau var uzdoties. Latvietis – kā amats.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    nulle
    “Dzintara latvieši” man nav nekādi savējie”

    Melnādaini krievvalodīgi pederasti ir tavējie, nekas jauns.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Nulle, ja Tu pats sevi deklarē par 0, tad kā Tu vari prasīt 50 no tā, kas savācis 15? Gribi Ozoliņu bez darba atstāt?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > My Paradise, My Rules 27.01.2013. 21.38

    r Rīgu nodedzināt ar visu redakciju :))
    ____________________ tad pārcelties uz Goliševu un izduot “Primāta dzīvi ” muhobrodu waluodā?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > My Paradise, My Rules 27.01.2013. 20.34

    ..Nevajadzēja taču kaitināt nabaga mazākumtautību!), tad es Aivaram Ozoliņam ar pilnu atbildību pārmetu latviešu sarīdīšanu vienam pret otru. …
    ___________________
    Ko”‘t nu šis tur var sarīdīt?

    kādus 15 portāliņā ar mūždien “‘avarējušiem spraudņiem” un vēl kādu 31 pusglancētājā žurnālītī…

    “”taisījam- Dukts
    Sanāca – pļukc”

    Un viss.Verloren. … atliek vien moskaļu “‘pabalsti”‘.

    +8
    -6
    Atbildēt

    0

    Paldies, Irbe! Skaudri, bet patiesi, jo runa jau nav, ka nevajag kritizēt. Runa ir par līmeni, kurā tas tiek darīts un kāds ir kritikas mērķis: audzinošs, rosinošs, vai ķengājoši iznīcinošs. Un Ozoliņš ļoti veiksmīgi darbojas tieši šajā – nicinoši iznīcinošajā, ko tiešām “izcili labi” var izdarīt tikai savējais, jo viņš zina, kur visvairāk sāp. Žēl, ka lielai daļai latviešu nācijas atveseļošanas vēlmes ir svešas, pat izraisa riebumu. Ja mēs tagad vēlamies integrēt nepilsoņus, kas ir radušies PSRS laika imigrācijas rezultātā, plus vēl mūsdienās iebraukušos, bet tajā pašā laikā neesam ļāvuši nācijai atkopties no “vecajām rētām”, tad man tas atgādina plākstera likšanu uz augoni, kas nav iztīrīts, vai jaunas veļas uzvilkšanu uz netīras miesas.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Inna Jagņuka > My Paradise, My Rules 28.01.2013. 10.09

    Jo pret savu tautasdziesmu var tikai savējais
    Jo pret savas tautas dziesmu cits nevar it ne viens
    Jo cits nezin kā bārenis zem ābeles stāvēja
    Un kāds no tā laika mūs kopā sien pavediens

    Atvainojos J.Peteram par, varbūt, ne visai precīzo citātu no dzejoļa Nakts pēc tautasdziesmas ap 1980desmitajiem. Nu gandrīz precīzi par ozoliņveidīgajiem

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    con brio. Un tā, kā jau teicu, ir ļoti spilgta verdziskas dvēseles pazīme.
    _____________
    Manuprāt viņš pats kādreiz saucis citus par dzimtcilvēkiem.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    “Žēl, ka lielai daļai latviešu nācijas atveseļošanas vēlmes ir svešas, pat izraisa riebumu.” Antons Kursītis no VVC to labi pateica: “Tā ir liela nelaime lielā latviešu sabiedrības daļā, ka tā saka “fui” par latviešu nacionālismu Latvijā, tajā pašā laikā par krievu šovinisma izpausmēm klusē un novēršas, negribot redzēt, ka tādas te ir masveidā. Un šo strausa politiku atbalsta arī valdošajās aprindās.”

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    lama vvvvv Ko”‘t nu šis tur var sarīdīt?

    Aivars, ja sadomā var Rīgu nodedzināt ar visu redakciju :))

    +7
    0
    Atbildēt

    0

grislits 27.01.2013. 10.02

Neticu, ka RP vai Vienotība, ja būtu tādā situācijā kā NA (attiecībā uz vietu skaitu parlamentā, ministru skaitu, reitingiem), uzvestos savādāk. Tās uzvestos tieši tāpat, ja ne vēl skarbāk. Tā kā šitā visa ir tikai muldēšana.

Un par Ķīļa antilatviskumu prokrieviskumu – vai tad viņš tāds nav, ja viņu neinteresē bērnudārzos, sākumskolā, pamatskolā un vidējā izglītībā noteikt mācību procesu latviešu valodā un pēc vienotas programmas no vienotiem mācību līdzekļiem? Vai Ķīlis nav prokrievisks, ja viņu neinteresē un viņš tam nepievērš nekādu nopietnu uzmanību, ka skolās daudz kur māca vēsturi no Krievijā izdotām pseidovēsturiskām grāmatām, ka Krievija dāvina skolām dažādu propagandas literatūru u.t.t.?

+25
-15
Atbildēt

10

    juhans > grislits 27.01.2013. 12.34

    Optiskais Tēmeklis „…Vai tā ziņa bija blefs, Ķīļa apmelošana vai…”

    Brīnišķīgs piemērs, kā MELNU PATAISĪT PAR BALTU (un otrādi). Varbūt pirms ļaut vaļu „dvēseles sāpju kliedzienam” vajadzēja pašam paskatīties (ja TV) vai noklausīties (ja radio)? Kā tu pats domā, „optiskais tēmekli”,ko?

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    juhans > grislits 27.01.2013. 15.47

    Optiskais Tēmeklis
    Es jau neesmu tavs biktstēvs, ka tev būtu man jāskaidro savi uzskati. Varbūt, ka nespēju saskatīt jokus . Vēlreiz pārlasīju tavu komentāru un nekā – smiekli nenāk. Starp citu, vai lasīji – Betijai interesants secinājums par Zatlera rīkojumu. Ja tā labi padomā, tā tas tiešām varētu būt.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    juhans > grislits 27.01.2013. 18.08

    Optiskais Tēmeklis “Tev pat jūk ironija ar humoru?”

    Šajā gadījumā, noteikti.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > grislits 27.01.2013. 10.15

    ——-roberts_j :”(..)
    Un par Ķīļa antilatviskumu prokrieviskumu -……
    ==============================================================================
    Liberāļiem-libretistiem u.c. globālo banksteru ideoloģijas nesējiem ir pavisam cits skats uz dzīvi, cita filosofija:

    Brunis Rubess: Naudai tautības nav!
    http://www.youtube.com/watch?v=eXPHkWpQzhU

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > grislits 27.01.2013. 17.05

    O_ja-Pī, Tev pat jūk ironija ar humoru?! Tu tos abus neatšķir? Kaut Ķīlis neko neizlabos, tomēr vienam viņam teikumam — tas gan nav noslēpums tūkstošiem citu Latvijiešu/pilsoņu.lv — varu piekrist: ar izglītību, da jebkurā līmenī te nu tiešām švaki.

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > grislits 27.01.2013. 10.25

    kur bija un IR NA reakcija darbībā?!
    __________________ Jā tiešām- Kurbij IR NA???

    Kur bija islamic Republic News Agency (IR NA)???

    http://www.irna.com/en/

    un pa to laiku:
    … Kremlin has also sought to bolster its influence via Latvia’s Russian language press. An anonymous offshore company owns many newspaper titles; their real owner is suspected to be a pro-Kremlin businessman. All portray Putin favourably. Pro-Putin Russian state television is widely viewed; Russia has also distributed history textbooks to schools that portray Latvia’s post-1944 Soviet occupation as “liberation”…
    http://www.guardian.co.uk/world/2013/jan/23/latvia-russian-playground

    pa to laiku- publika pabāzuse galvinas zem pusglancēā zurnālīša vāciņa eksponē savas dienvidpuses..

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    piziks > grislits 27.01.2013. 14.49

    O_ja-pī!

    Ar ironijas uztveri Tev grūti. Vai zatlerpartijiski bieza āda? Tev varu tīši un tieši pateikt, — RP tankistus ar viņu ostkukuliem un dzērājķīlētājiem neatbalstu pilnīgi noteikti, toties dr. ex-prezim Zatleram esmu pateicīgs par Saeimas atlaisanas rosinājumu, jo tas rosinājums iespēra pa Vienotibas pakaļu, un turpinu brīnities, kā var no tesiena nemācīties partija, kas pazaudēja pietiekami daudz vietu Saeimā, un turpināt laist muļķi, ieskaitot pašu premjera 2 uzmetienus 1 (ar mazu asti) nedēļā.

    +

    Ko domaju tieši, ja iepriekš zem Ilmara Latkovska tautmeitu raksta biju paspējis pateikt, bet slinks nebūšu, atkārtošu uzskatāmi:

    “Ar šo šī Ķīla apgalvojumu vajadzētu pietikt, lai padzītu viņu no IZM, — par valsts interešu nodevību. Kurš vairs šaubisies, ka ex-zatleristu RP ir kamuflēti SC tankisti? Ne visi, protams, bet tie, kas pie varas pielaisti tuvāk, — turklāt pielaisti/pievēlēti nepelnīti. Vēlētaju avanss RP ir nepelnits, tādēl vēlētājiem/elektoratam efektivi jālabojas. 24.janvāris 2013 16:57

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > grislits 27.01.2013. 11.33

    Optiskais Tēmeklis:
    pagājušās nedēļas TV ziņu par Ķīli, kurš paziņojis, ka bērnudārzā krievu berniem latviešū valodu esot kaitigi, jo bernus traumēšot tas, ka latviešu valodā mājās ar viņiem nerunāšot.
    =====================================
    Šī ziņa jau ir ļoti veca – pareizāk, konkrētā ziņa varbūt arī ir jauna, bet Ķīļa uzskati tādi ir jau sen.

    Šeit citāts no 2012. gada jūnija ziņas:
    “сразу переводить школы на латышский язык обучения опасно для когнитивного развития ребенка, ведь в семье родители могут не говорить по-латышски”
    http://rus.apollo.lv/novosti/kilis-predlozhil-svoyu-programmu-integratsii-obshchestva/4503

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    Sanšains > grislits 27.01.2013. 11.30

    Atkārtošos…

    Man bija tā laime pamanīt Ķīļa atklāsmi, ko viņš, centīgi stostoties krieviski, pauda Latvijas radio 4, sakarā ar mācību valodu Latvijas augstskolās:
    “Dabiski, ka mēs SĀKAM ar Eiropas Savienības valodām, jo ir konkrēti mērķi, piemēram, struktūrfondi nākamajā periodā, bet starptautiskā sadarbība taču nenotiek tikai angļu valodā vien, tā ka es domāju, ka pēc zināma laika būs jautājums arī par KRIEVU VALODU.”

    2012. gada 7. novembris, “Doma laukums. Trešdienas ziņu rīts kopā ar Valentīnu Artjomenko.” Plkst. 7:06, 13. minūte.
    http://www.latvijasradio.lv/program/4/2012/11/20121107.htm

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > grislits 27.01.2013. 10.16

    Robert, laikam nepamanīji pagājušās nedēļas TV ziņu par Ķīli, kurš paziņojis, ka bērnudārzā krievu berniem latviešū valodu esot kaitigi, jo bernus traumēšot tas, ka latviešu valodā mājās ar viņiem nerunāšot. Vai tā ziņa bija blefs, Ķīļa apmelošana vai — jau noguruma izraisīta vienaldzība pret tankista Ķīļa savdabajām izpausmēm? Un, ja Ķīlis tā tiešām izteicies, kur bija un IR NA reakcija darbībā?!

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu