Par velti, bet ne veltīgi • IR.lv

Par velti, bet ne veltīgi

4
Katrīna Ošleja

 

Savā darba ikdienā bieži sastopos ar bezdarbniekiem – viņi meklē darbu. Redzu, ko cilvēki piedzīvo šajā situā-cijā, sākot ar eiforiju un atvieglojumu, ka nu būs laiks atpūtai, beidzot ar depresīvu stāvokli un sajūtu, ka tava pieredze un prasmes ir nevērtīgas.

Regulāri saņemot darba devēju atteikumus, ir viegli iekrist depresijā un pārtraukt darba meklējumus, lai nodotos sevis žēlošanai un ciešanām. Tomēr daži ar šo krīzi tiek galā veiksmīgāk, un liels atspaids ir brīvprātīgo darbs. Tas neatrisina finansiālās grūtības, tomēr saglabā zināmu ikdienas disciplīnu, sajūtu par sava ieguldījuma vērtību, attīsta jaunas prasmes, palīdz saglabāt saskarsmi ar ārpasauli un cilvēkiem. 

Pētījumi rāda, ka, ilgstoši esot bez darba, krītas prasmju līmenis un arī iespēja iegūt jaunu darbu. Brīvprātīgais darbs ļauj uzturēt daudzas svarīgas iemaņas, kas noderēs arī citur. Tādā darbā var rasties idejas un sakari savam biznesam, arī ārpus nevalstisko organizāciju vides. Brīvprātīgo darbs apliecina personisko noderīgumu sabiedrībai – tas nozīmē palīdzēt citiem sev līdzīgi smagā situācijā un tā, atbalstot citam citu, uzlabot mūsu dzīvi un labklājību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu