Video: Āfrika, palīdzi Norvēģijai! • IR.lv

Video: Āfrika, palīdzi Norvēģijai!

41

Afrikāņi “labdarības dziesmā” aicina ziedot sildītājus salstošiem bērniem Norvēģijā

Par vietnes “Youtube” hītu kļuvusi populāras labdarības dziesmas parodija, kurā tumšādaini dziedātāji aicina ziedot sildītājus salstošiem bērniem Norvēģijā, ziņi LETA/ Daily Telegraph.

Piecu dienu laikā videoklips, kurā parodēta slavenā 1985.gada dziesma “We are the World”, vietnē “Youtube” ir skatīts vairāk nekā 665 000 reižu. Dziesmas mērķis esot lauzt novecojušus stereotipus par Āfriku, norāda idejas autori – norvēģu organizācija “Africa for Norway”.

“Ja cilvēki uztraucas par bada mocītiem cilvēkiem, kāpēc lai viņus atstātu vienaldzīgus pārsaluši cilvēki? Arī apsaldējumi nogalina,” dziesmā saka dienvidafrikāņu reperis “Breezy Vee”. “Āfrika, mums jāpalīdz Norvēģijai.”

“Bērniem Norvēģijā salst. Ir pienācis mūsu laiks nebūt vienaldzīgiem,” teikts dziesmā “Radi-aid”. “Ja vien afrikāņi dalītos, siltuma pietiktu arī Norvēģijai,” dzied koris. “Jā, afrikāņi, mēs varam palīdzēt.”

Videoklipa veidotāji norāda, ka Āfrika pārāk bieži tiek uzlūkota kā bezcerīgs gadījums, kas nespēj pastāvēt bez labdarības.

“Iedomājieties, ja visi Āfrikas iedzīvotāji redzētu “Africa for Norway” videoklipu un tā būtu vienīgā informācija, kas tiem būtu zināma par Norvēģiju. Kā jums šķiet, ko viņi par šo valsti domātu?” jautāts organizācijas mājas lapā “Africafornorway.no”. “Par ko jūs domājat, kad tiek pieminēta Āfrika? Bads, nabadzība, noziedzība vai AIDS? Nav nekāds brīnums, jo tas ir vienīgais, ko dzirdat līdzekļu vākšanas kampaņās un medijos.”

“Patiesībā Āfrikas valstīs vērojami pozitīvi uzlabojumi, un mēs gribam, lai tie tiktu pamanīti,” teikts mājas lapā.

 

Komentāri (41)

gatisz 22.11.2012. 23.41

west un citi .. izlasiet lūdzu arī oriģinālo pavadtextu, kas un kāpēc radījis šo video! izpildījums asprātīgs, taču ideja, kuras vārdā tas darīts, ir vēl lielāka, nopietnāka – tieši tāpēc šis “vieglais” āķis ir tiešām ģeniāls mārketinga radošais risinājums šo vārdu labākajā nozīmē! Teorētiski, no norvēģiem būtu jāgaida turpinājums …

+1
0
Atbildēt

0

Līga Lētiņa 26.11.2012. 00.13

nu ja, ko tur strunta norvēģi ar saviem dažiem miljardiem, afrika no humānās palīdzības 100 ar kapeikām miljardu drosi iepirks sildītajus. vairs jau nemirst miljoniem bērnu ik gadu, un āfrika atkal ir lielāko pārtikas eksportētāju topā. apsveicam.
p.s. gadus 15 atpakaļ nelielos norvēģu miestos kāds dienvidu kontinenta pārstāvis bija lielāks retums kā krokodīli Pededzē. tagad izskatās sildītājus saveduši norvēģiem, un ilgstoši māca apieties stulbos ziemeļniekus.

0
0
Atbildēt

0

oktaavs 22.11.2012. 16.42

Lieliski ! Šrunts par mūziku, bet humors izglābs pasauli. :) Labi, ka nēģeri spēj par sevi pasmieties. Tas vieš cerību.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu