Ieņemšanas brīdis Saeimā • IR.lv

Ieņemšanas brīdis Saeimā

3
Daļa no kampaņas Par dzīvību instalācijas Vecrīgā septembra vidū.
Lāsma Rozenfelde

Organizācijas, kas nodarbojas ar seksuālās veselības izglītību un sieviešu tiesībām, ir sašutušas par pretabortu kampaņas konferenci parlamentā

Ar nosaukumu Tiesību uz dzīvību tvērums mūsdienu sabiedrībā Saeimā 16.oktobrī notiks konference pēc Demogrāfijas lietu apakškomisijas ierosinājuma. Lai gan komisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (NA) skaidro, ka mērķis ir «izsvērta un profesionāla diskusija» par nedzimuša bērna tiesībām uz dzīvību, runātāju vidū izteikts pārsvars ir tiem, kuri vēlas likt šķēršļus abortiem. Sabiedriskās organizācijas, kas nodarbojas ar seksuālās veselības izglītību un sieviešu tiesībām, ir sašutušas, ka Saeimas prezidijs akceptējis šādu vienpusīgu konferenci parlamenta telpās, taču prezidijs atbild – tā pilnvarās nav komisiju rīkotu pasākumu satura izvērtēšana, taču Parādniekam lūgts nodrošināt pretējo viedokļu samērīgu pārstāvniecību.

Konferences rīkošana Saeimā sakrīt ar šoruden sākto plašo mediju kampaņu Par dzīvību, kas no septembra piesaistījusi sabiedrības uzmanību ar informatīvām teltīm, konferencēm, zīdaiņu figūru instalāciju Vecrīgā, kā arī ar vides un televīzijas reklāmām. 

Lai gan kampaņas mērogs rada iespaidu par ievērojamiem tēriņiem, tās organizētāji apgalvo pretējo – pārsvarā to nodrošinot brīvprātīgo darbs, kā arī atbalsts no reklāmu izvietotājiem. Tajā skaitā šo sociālo kampaņu bez maksas pārraida arī sabiedriskā televīzija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu