Afganistānā nocirsta galva 17 civiliedzīvotājiem • IR.lv

Afganistānā nocirsta galva 17 civiliedzīvotājiem

11
NATO spēku tanks Afganistānā. Foto: EPA/LETA

Savukārt afgāņu armijas karavīrs nogalina divas NATO militārpersonas

Afganistānas dienvidos nezināmi uzbrucēji nocirtuši galvu 17 civiliedzīvotājiem, tajā skaitā divām sievietēm, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

“Pagājušajā naktī nezināmi cilvēki Kadžakī apgabalā nocirta galvu 17 vietējiem ciemata iedzīvotājiem – divām sievietēm un 15 vīriešiem,” aģentūrai AFP pavēstīja Helmandas provinces preses pārstāvis. “Mēs nezinām, kas atbildīgs par slepkavībām šajā reizē. Mēs veicam izmeklēšanu,” viņš piebilda.

Mirušo skaitu apstiprināja arī kāda augsta ranga provinces policijas amatpersona, vēsta LETA/AFP.

Šajā reģionā aktīvi darbojas talibi, kas arī agrāk vainoti par galvas nociršanu vietējiem iedzīvotājiem, vainojot tos spiegošanā Afganistānas drošības spēku vai NATO spēku labā.

Tikmēr vācu “Spiegel.de” ziņo, ka galvas nocirstas tādēļ, ka šie cilvēki dejojuši un klausījušies mūziku kādos vietējos svētkos.

Pēdējo mēnešu laikā šāda veida slepkavību skaits reģionā ir pieaudzis, norādīja vietējās cilts līderis Hadži Musa Hans. “Ramadāna laikā galva tika nocirsta trim cilvēkiem,” viņš teica, piebilstot, ka nesen galva nocirsta arī kāda cilšu līdera dēlam. Hans norādīja, ka uzbrukumi sekojuši vērienīgām afgāņu un NATO spēku operācijām šajā reģionā.

Tikmēr afgāņu armijas karavīrs pirmdien nogalinājis divas NATO militārpersonas, pavēstīja NATO vadītie Starptautiskie Drošības atbalsta spēki (ISAF). Incidents noticis Lagmānas provincē, uzbrucējs nogalināts.

Jau vēstīts, ka pēdējā laikā notikuši vairāki uzbrukumi, kuros armijas uniformās tērpti afgāņi pavērš ieročus pret saviem NATO kolēģiem.

 

Komentāri (11)

Kristīne Rigerte 27.08.2012. 12.29

nav pa rokai precīza likuma, tāpēc savu gramatikas nacista rokas apsēju pagaidām turu plauktā (bet uz to skatos): virsraksts ir korekts. latviski nesaka: n iedzīvotājiem nocirstas galvas (dsk) – cik tad vienam iedzīvotājam to galvu ir? viena. tā arī tika nocirsta. ja tiktu nocirstas abas rokas, tad virsraksts būtu: n iedzīvotājiem nocirstas rokas(dsk). ja n iedzīvotājiem katram nocirstu pa vienai rokai, tad būtu “n iedzīvotājiem nocirsta roka”. krievu valodā ir savādāk, diemžēl šo gramatikas likumu latviski runājošie sāk piemirst.

.. bet tas viss ir sūds, pardon my japanese! septiņpadsmit cilvēki ir nogalināti, un es un pārējie iesaistītie skaldām matus par vienskaitli un daudzskaitli. ko tas par mums pasaka? ko tas vispār pasaka par ziņām un notikumiem, kas mūs (t.sk. arī Tevi, šī komentāra lasītāj!) tieši neskar? to arī pasaka.

+13
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 27.08.2012. 12.35

mani, Destra, savukārt pārsteidz Jūsu LV gramatikas zināšanas. Komenta forma un saturs gan nepārsteidz – joprojām savā neatkārtojamā stilā :)

+5
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 27.08.2012. 11.52

Tieši tāpat kā visām dzīvām radībām ir tikai viena dzīvība, visām dzīvām radībām ir tikai viena galva – ja vien iedzīvotāji nav mutanti – par kādiem Tu viņus gribi nodēvēt. Tā, ka šoreiz koments stipri nevietā.

+7
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu