Suņa un saimnieka foto saviļņo interneta lietotājus • IR.lv

Suņa un saimnieka foto saviļņo interneta lietotājus

35
Džons Angers aijā savu iemigušo suni Šepu Superiora ezera ūdeņos Viskonsinā, ASV. Ekrāna stopkadrs. Foto no ''Huffington Post'', autore Hanna Stounhauza Hadsone, ''Stonehouse Photography''

Aizkustinošā draudzība mudina cilvēkus ziedot suņa ārstēšanai

Fotogrāfe Hanna Stounhauza – Hadsone (Hannah Stonehouse Hudson) no kompānijas ‘’Stonehouse Photography” izraisījusi īstu vētru interneta lietotāju vidū, pirms nedēļas ievietojot ‘’Facebook” tīklā aizkustinošu foto ar suni Šepu un viņa saimnieku Džonu Angeru no Viskonsinas, ASV, vēstīts ‘’Huffington Post” interneta vietnē.

Attēls rāda Angeru un suni Šepu brīdī, kad vīrietis auklē savu aizmigušo labāko draugu Superiora ezera ūdeņos. Džons un Šeps ir kopā jau 19 gadu, un ar vecumu dzīvnieka kājās attīstījies artrīts. Sāpes neļāva Šepam gulēt, bet saimnieks nejauši atklājis, ka tās remdē ūdens. Tāpēc viņš sācis vest Šepu uz ezeru, lai ļautu viņam bez sāpēm pagulēt Džona rokās. Superiora ūdeņi patlaban ir ļoti silti, ilgstoša pelde tajos ir tīkama.

Šī tandēma vēsture sākusies, kad Angers izglābis astoņus mēnešus veco kucēnu, kurš savukārt pēc tam novērsis saimnieka domas no pašnāvības, kad viņu bija pametusi līgava.

Džons intervijā ‘’Duluth News Tribune” atklājis: ‘’Nedomāju, ka es te būtu, ja pēc šķiršanās no līgavas ar mani kopā nebūtu bijis Šeps. Viņš mani burtiski izvilka no domām par pašnāvību. Nezinu, kā to izskaidrot. Es vienkārši gribu darīt visu, ko spēju, šī suņa labā, jo viņš faktiski izglāba manu dzīvību.”

Attēla autore Stounhauza – Hadsone ‘’Huffington Post” stāstījusi, ka foto radies tā sauktās ‘’pēdējās minūtes” sesijas laikā: ‘’Mēs mēģinājām satikties nedēļām ilgi, taču tas neizdevās mana darba grafika dēļ. Beidzot satikāmies 31.jūlijā. Džona mīlestība pret Šepu, un Šepa milzīgā uzticēšanās Džonam, ieslīgstot miegā viņa rokās, ūdens ieaijātam… Te nekas nav pozēts, es neciešu pozētas bildes, tās nekad nenotver īsto būtību.”

Pēc foto ievietošanas ‘’Facebook” tā milzīgā ātrumā kļuva ļoti populāra. Tā piesaistījusi simtiem tūkstošu pozitīvu atsauksmju un komentāru un tiek izplatīta medijos visā pasaulē.

Minnesotas sabiedriskais radio vēsta, ka attēls radījis ziedotāju kustību, kuri vēlas palīdzēt Šepam saņemt lāzerterapiju artrīta ārstēšanai. Pieteicies kāds anonīms ziedotājs, kurš gribētu samaksāt visu vajadzīgo summu, ziņo ‘’Huffington Post”.

Kompānijas ‘’Stonehouse Photo” galvenais bizness ir kāzu fotografēšana, taču tā bildē arī mājas mīluļus, bieži par brīvu izplatot attēlus ar dzīvniekiem, kas nokļuvuši patversmē.

Komentāri (35)

Ainārs 10.08.2012. 14.08

Super, ka ir norādīts fotogrāfes vārds oriģinālrakstībā!
Tomēr kas tas par Superiora ezeru? Līdz šim latviski bija pazīstams ar nosaukumu Augšezers.

+4
0
Atbildēt

2

    lauradrr > Ainārs 11.08.2012. 12.57

    “Attēls rāda Angeru un suni Šepu brīdī, kad vīrietis auklē savu aizmigušo labāko draugu Superiora ezera ūdeņos.”
    Ja jau liek fotogrāfes vārdu klāt oriģinālā rakstībā (apsveicama parādība, jo bieži itin nekādi nevaru saprast par kuru cilvēku iet runa latviešu rakstos, nedz kādā valodā būtu jāžifrē ačgārni lai tiktu pie origināla!) tad vajadzētu to arī ieturēt visos pārējos vārdos, i suņa, i saimnieka.
    “Superiora ezers” ir lielākais no 5 kopa saistītiem ezeriem Ziemeļa Amerikas viducī. Arī visdziļākais un aukstākais.
    Piekrītu raksta autoram, ka te gan jāpieturas pie oriģinālā vārda (latvisko versiju pievienot iekavās?), citādi nav tūdaļ skaidrs par kuru zemi un ezeru iet runa.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    akilasulphur > Ainārs 12.08.2012. 00.04

    Varbūt viss ir, kā sakāt…
    Mazliet precizēšu ( ne par tēmu) : runa nekur neiet. Tā vai nu IR vai NAV.

    0
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 10.08.2012. 13.14

Laimīgs cilvēks un laimīgs suns! Man patiess prieks par viņiem abiem! Tas ir brīnišķīgi. Ja vajadzētu, arī es varētu ziedot šim brīnišķīgajam tandēmam!

+5
-3
Atbildēt

2

    austrisv > austrisv 12.08.2012. 19.10

    Jā, jā labāk abiem mirt, vai ne, gudrā Elza.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aija_vecenane > austrisv 11.08.2012. 15.28

    Tu tiešām domā, ka viņi ir laimīgi? Vai suns, ko moka sāpes, ir laimīgs? Un vai saimnieks, kas pēc darbadienas var būt pārāk noguris, lai ietu uz ezeru ļaut pagulēt savam labajam draugam, kurš uz viņu tomēr skatās ar savām skumjām un lūdzošām acīm – vai saimnieks par to ir laimīgs? Es stipri šaubos. Mirklis fotogrāfijā ir skaists, bet skaists tas ir tāpēc, ka ļoti, ļoti skumjš.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dzintarz 10.08.2012. 10.42

Na breinums!

DoG – GoD…

Suns slēdza “derību” ar Cilvēku pirms ~15.000 gadiem..
“Pasaule vēl nebija radīta” atbilstoši svēto tumsoņu rakstiem.

Diemžēl, kopš minētās “derības” slēgšanas, viena no līgumslēdzēju pusēm ir ievērojami mainījusies…

Ne visi, protams..

+3
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu