Skeitparkos divas dienas varēs atvadīties no traģiski mirušā BMX riteņbraucēja • IR.lv

Skeitparkos divas dienas varēs atvadīties no traģiski mirušā BMX riteņbraucēja

37
Publicitātes foto

Atvadīšanās šonedēļ no Artūra Griķa notiks Kurzemes un Rīgas skeitparkos

Kurzemes un Rīgas skeitparkos divas dienas – 6. un 7.jūlijā – notiks atvadīšanās no sacensībās “Ghetto Games” traģiski mirušā BMX riteņbraucēja Artūra Griķa, informēja sacensību organizatori.

Sportista vecāki Ieva un Aivars Griķi izplatījuši paziņojumu, kurā teikts: “BMX bija Artūra dzīve un sirdslieta. Artūrs ļoti gaidīja un iepriekš īpaši gatavojās “Ghetto Games” festivāla sacensībām Ventspilī. Neskatoties uz visu šo traģisko situāciju, mēs vēlamies pateikties sacensību organizatoriem un medicīnas personālam, jo mēs kā vecāki zinām, ka gan sacensību organizatori, gan mediķi visu darīja pēc savas labākās sirdsapziņas. Mēs neuzskatām, ka kaut kas nebūtu ticis izdarīts līdz galam. Pateicamies arī visiem cilvēkiem gan Latvijā, gan ārvalstīs, kuri ir izteikuši līdzjūtību par Artūra nāvi. Tādēļ ikvienu aicinām pavadīt Artūru viņa pēdējā braucienā pa Kurzemes skeitparkiem.”

Atvadīties no Griķa varēs 6.jūlijā plkst.9 Ventspils skeitparkā, plkst.12 stāvlaukumā pie Liepājas Olimpiskā centra, plkst.14.30 Kuldīgas iekštelpu skeitparkā un plkst.16 pie Saldus sporta kompleksa. Savukārt 7.jūlijā atvadīšanās no Griķa notiks plkst.12 Rīgā “Monsterparkā” un plkst.14.45 Jaunciema kapos Rīgā.

Jau ziņots, ka no starptautiskā ekstrēmo sporta veidu festivāla “Ghetto Games” sacensību laikā gūtām traumām Ventspilī mira viens no Latvijas labākajiem “freestyle” BMX riteņbraucējiem Griķis.

17 gadus vecais rīdzinieks Griķis traumas guva 30.jūnija vakarā, ap plkst.18.30 viņš nogādāts slimnīcā, bet 1.jūlija rītā īsi pēc plkst.6 viņš slimnīcā nomiris.

Triks, kuru Griķis izpildīja, nav bijis sarežģīts tik augsta līmeņa sportistam, aģentūru LETA informēja sacensību galvenais organizators Raimonds Elbakjans, notikušo vērtējot kā visneveiksmīgāko un traģiskāko apstākļu sakritību.

Griķis sacensībās neveiksmīgi piezemējās pēc trika ar 360 grādu apgriezienu. Sportists esot sākotnēji noķēris stūres ragus, tomēr tie izslīdējuši no rokām, tāpēc stūres ragi ietriecās puiša vēdera dobumā. “Tas nebija augsts lēciens, un triks nebija sarežģīts – viņš tādu izpildīja katru dienu,” atzina Elbakjans.

Lai gan mediķi darījuši visu iespējamo, veicot divas operācijas, tomēr puiša dzīvību glābt neizdevās. Sportistam bija ļoti smags aknu bojājums, atzina Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā ārsta vietnieks Olafs Ķeņgis. “Aknas, tāpat kā liesu, ir ļoti sarežģīti operēt, jo asinis sūcas difūzi, kā sūklī. Ja ir smags aknu bojājums, apturēt asiņošanu ir grūti vai pat neiespējami,” atzina Ķeņģis.

Policija saistībā ar traģisko negadījumu sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13.nodaļas “Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību”, informēja policijā.

Sacensībās “Ghetto Ghames”, kas pēc traģiskā negadījuma tika pārtrauktas, kopā desmit dažādos sporta veidos bija plānojuši startēt 1500 sportisti no 15 valstīm.

 

Komentāri (37)

Þanis Bezmers 04.07.2012. 18.04

Gladiatoru gars arvien vēl dzīvs. Tas savu vienmēr sasniedz: gladiators mirst, viņa pēdās nāk slava, sekotāji un skatītāju pūļi. Nav iedomājama pasaule bez frīstaila. Gribat novērst traģēdijas? Tad neveidojiet sajūsminātos skatītāju pūļus. Nebūs pieprasījuma, nebūs piedāvājuma. Taču tas nav iespējams.

0
0
Atbildēt

0

ValdisGaisais 04.07.2012. 14.24

Kāds gadījumā nezin, ja man 19 gadi un es gribu pirmo reizi paņemt ātro kredītu http://www.atrais.lv, vai ir nepieciešams kāds galvotājs vai pietiek arī ar pases datiem tikai?

0
-1
Atbildēt

2

janazakovica 04.07.2012. 14.21

vispar parasti jau no cilveka atvadaas kapos..un baznicaa.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu