Jaunības kults uzņēmumu vadībā? • IR.lv

Jaunības kults uzņēmumu vadībā?

4
Katrīna Ošleja

Jāatzīst godīgi – esmu sasniegusi kritisko 40 gadu slieksni, kas liek izjust vieglu, tomēr pieaugošu trauksmi par vietu darba tirgū. It īpaši uzklausot dažu klientu prasības pēc gados jauniem vadītājiem, lai tie mestos pie darba ar trīsdesmitgadnieka sparu un radošumu, sekmīgi noārdot konkurentus. Vai tie, kam pāri 50, to nespētu?

Sāku vērīgāk sekot to augstākā līmeņa kandidātu gaitām, kuri atrodas šajā šķirtnes vecumā. Viņi ir daudz sasnieguši, joprojām asredzīgi un intelektuāli spraigi, harismātiskas un sulīgas personības. Saruna ar tādu pretendentu ir īsta bauda, kurā mijas apbrīns ar skaudību – es arī vēlētos tāda būt, kad sasniegšu šo vecumu! Tomēr darba devēji pret šiem kandidātiem ir gluži vai akli. Kandidāti uzreiz pēc 50 tiek izstumti no aprites, nokļūstot pēkšņā karjeras kritumā – negaidīti zaudē darbu restrukturizācijas ietvaros vai strādā perifēros amatos, kur netiek izmantota viņu kompetence.

Tāpēc nesen ar atvieglojumu The Economist mājaslapā izlasīju pētījumu, kurš rāda, ka ASV visaktīvākā uzņēmēju vecuma grupa ir starp 55 un 64 gadiem – tieši šie pieredzējušie vadītāji 2010.gadā radījuši 23% uzņēmumu. Divreiz jaunākā Google paaudze bija arī divreiz mazāk radoša. Cits šajā pašā vietnē minēts pētījums Enterprising oldies rāda, ka sekmīgu (t.i., ienākumus nesošu) jauno tehnoloģiju uzņēmumu īpašnieku vidējais vecums ASV ir 39 gadi, un vecuma grupā virs 50 gadiem ir divreiz vairāk sekmīgu biznesu radītspējīgu ļaužu nekā līdz 25 gadiem. Tātad biznesā vecums drīzāk ir priekšrocība. 

DnB bankas pētījums Latvijas barometrs apliecina, ka cilvēki Latvijā izjūt nevis dzimuma, bet gan vecuma diskrimināciju. Var tikai nožēlot darba devēju un valsts nodarbinātības politikas īsredzīgumu – sekojot mediju uzpūstam jaunības kultam, ar vieglu roku atsakāmies no nenovērtējamas bagātības. Kontekstā ar pensijas vecuma paaugstināšanu un ilgtspējas veicināšanu Latvijas uzņēmējdarbībā varētu izdarīt daudz praktisku un noderīgu lietu! Nezināt, kā? Pavaicājiet padomu piecdesmitgadniekiem!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu