Zem ūdenskrituma • IR.lv

Zem ūdenskrituma

8
«Es vēlos būt tāda, kā jebkura cita persona, taču man ir jāpieņem, ka es nekad tāda nebūšu, jo reizēm, kad rīkojos tā, kā uzskatu par pareizu, tas sāpina citus cilvēkus.»

Pēc vairākiem publiski vētrainiem privātās dzīves mēnešiem beidzot atkal uzmanības centrā atgriezusies Šainedas O’Konoras (45) mūzika – īru dziedātāja izlaidusi jaunu augsti novērtētu albumu 

Pie Šainedas O’Konoras balti krāsotās mājas miglainās Īru jūras brāzmainajā krastā novietoti divi talismani. Viens no tiem ir kādu pusmetru augsta Jaunavas Marijas statuja, kas dārzā klusi sagaida viesus ar svētīgi atplestām rokām. Otrs ir pie sētas nevīžīgi piestiprināta zīmīte. Uzšņāpts tik asi, ka pildspalva gandrīz izspiedusies cauri un saplēsusi papīru. «Mani dārgie kleperi! Te jums būs kārotais citāts: «Rock’n’roll!»,» veltīts uzbāzīgajiem dzeltenās preses reportieriem, kas pēdējās nedēļās burtiski ielenkuši O’Konoru, viņas četrus bērnus, trīs suņus un kaķi. 

Kad viņa pati man atver durvis, zem melnā, garā ādas mēteļa vīd melns krekliņš ar uzrakstu «Jēzus īpašums». Virs acīm zemu novilkta adīta cepure. Balsī jūtams gurdenums. «Esmu psiholoģiski tik nogurusi kā vēl nekad savā mūžā,» viņa paskaidro. «Tāda sajūta, ka asiņu vietā plūst svins.» 

Kas uz mēles, tas ēterā
Pirmajā skandālā viņa iekūlās pirms 20 gadiem, kad 1992.gadā ASV televīzijas raidījuma tiešraidē demonstratīvi saplēsa Romas pāvesta fotogrāfiju, tā nosodot seksuālo vardarbību pret bērniem katoļu baznīcā. Tagadējo nepatikšanu cēlonis sākās pagājušā gada vasarā, kad mūziķe nolēma tā kārtīgi izmantot interneta dotās tiešsaistes iespējas, proti, nepadoties pasaules spiedienam un «būt tam, kas es esmu». Savā interneta mājaslapā viņa septembrī publicēja sludinājumu, ka meklē vīrieti. Esmu izsalkusi pēc seksa, viņa rakstīja, nekautrējoties par detaļām. «Pat nedzīvi priekšmeti man sāk likties pievilcīgi.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu