Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Lamatas līgavai

 

ooo Melorija Keina. Nevaldāmā / Haywire. Veidota pēc klasiskā spiegu kino tradīcijām ar attālām atskaņām uz spriedzes meistara Alfrēda Hičkoka darbiem, Melorija Keina ir emancipēta action lente. Stīga Lārsona radītajai Līzbetai Salanderei līdzīgā slepenā aģente jaunās aktrises Džīnas Karano veidolā cenšas glābt savu dzīvību un atšķetināt konspirāciju tīklus, aukstasinīgi likvidējot teju visus vīriešu kārtas ekrāna partnerus – daudz pieredzējušākos un nu jau milzu popularitāti baudošos «stārus», piemēram, Antonio Banderasu un Jūenu Makgregoru. Lai gan gaumīga, šī lente tomēr ir sanākusi visai bezpersoniska. Turklāt tā atstāj zināmu mazuma piegaršu tieši sižeta spraiguma ziņā. Kino no 15.marta. 

o Viens darbiņš par naudu / One for the money. Seriāla Grejas anatomija režisores Džūlijas Annas Robinsones centieni apvienot meitenīgu romantisko komēdiju ar detektīvkino ir cietuši pamatīgu fiasko. Filmu nebaudāmu padara galēji neatbilstoša aktieru izvēle – masu patēriņa lentēs bieži redzētā Katrīna Heigla bankrotējušas un pagātnes pieviltas atlīdzību mednieces lomā ir gaužām neveikla. Sižets uz priekšu kūņojas ar izcilu gausumu, turklāt tajā ik pa laikam pavīd pa vārgai un nemākulīgai atsaucei uz koķeto action filmu Domino. Kino no 15.marta. 

oo Lamatas līgavai / The Decoy Bride. 19.gadsimta sākuma rakstnieces Džeinas Ostinas pienesums britu romantiskā sievieškino žanram ir milzīgs. Lūk, vēl viena romance Lepnuma un aizspriedumu «no naida līdz mīlai» noskaņās starp kādu apšaubāma talanta rakstnieku un provinciālu dāmīti ar sliktu pieredzi sirdslietās. Šīs cukurotās pasakas scenārija autore ir Sallija Filipsa, viena no Bridžitas Džounsas dienasgrāmatu aktrisēm – nudien, «bridžitiskas» neveiklības šeit netrūkst! Par laimi, filmā var sastapt arī britu kino tik raksturīgo veselīgo pašironiju. Kino no 15.marta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu