«Mikriņiem» jāpiebremzē • IR.lv

«Mikriņiem» jāpiebremzē

5
Pēteris, kurš pie taksobusa stūres ir jau piekto gadu, bet pirms tam 15 gadus stūrējis taksometru, ir pārliecināts — katru asumiņu pasažiera un vadītāja attiecībās var nolīdzināt ar humoru, tāpat kā katru sastrēgumu var apbraukt pa blakus ielām. Kuriozu ikdienas ritmā Pēterim netrūkst — reiz kāds jauneklis diskotēkā bija tā noguris, ka aizmidzis taksobusā un apbraucis trīs riņķus.
Inta Lase

Jaunais gads nāk ar pārmaiņām Rīgas sabiedriskajā transportā, kas turpmāk jānodrošina tikai vienam uzņēmumam. Kas gaida taksobusu pakalpojumus pēc tam, kad šos maršrutus pārņems Rīgas satiksme

Drēgns, dūmakains pirmdienas rīts. Stāvot pieturā savā Zolitūdes blokmāju rajonā, Kristīne (32) mierīgi ļauj garām paslīdēt lielajam Rīgas satiksmes autobusam, jo zina – pēc dažām minūtēm nāks «mikriņš». Tas ir ātrāks, apstājas izdevīgākā vietā, arī somiņa no kabatzagļiem nav jāsargā. Jau pēc piecpadsmit minūtēm viņa būs centrā. 

Jaunā gada pirmajās dienās nekas neliecina, ka Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā notiek pārmaiņas – mikroautobusu maršruti no 1.janvāra oficiāli kļuvuši par daļu no pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme sistēmas. Dome pieprasa, lai taksobusi tiktu atjaunoti, un tas ir lielākais risks, kas var izmainīt rīdziniekiem ierasto un ērto transportu. Pārcelti arī taksobusu galapunkti, bet plāni katru auto aprīkot ar GPS un precīzi kontrolēt gan maršrutu, gan laika grafiku, var deldēt «mikriņu» priekšrocības pilsētas satiksmē. 

Kāda īsti būs jaunā kārtība un kas nākamajos gados sniegs taksobusu pakalpojumu, joprojām nav skaidrs, jo kādas it kā igauņu transporta firmas sūdzība ir aizkavējusi iepirkuma procesu un jauno līgumu slēgšanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu