Patiesības — mirāžas un maldi • IR.lv

Patiesības — mirāžas un maldi

9

Grāmatas Stāja. Voldemāra Kalpiņa laiks autori ir daudzi un visi vērā ņemami 

Nē, lūdzu nepārsteidzieties ar spontānu attieksmi. Šāvieni grāmatā neskan. Militārais vīrs uz dzeltenā vāka ir simboliska zīme. 

Stāja (izdevniecība Pils, 406 lappuses) ir viena no vērtīgākajām grāmatām, ko iepriekšējā gadā nācies lasīt. Ar atklāsmes sprādzienu. Par Voldemāru Kalpiņu? Protams. Grāmata ar vērienu, kurā turklāt ievietotas vēsturisku notikumu fotogrāfijas, vēstules, izraksti no dienasgrāmatām, 780 pieminēto personu saraksts. Taču, ja jūsu vērību saista vienīgi dižpārdokļu romāni komplektā ar izpārdošanas loteriju taloniem, tālāk varat nelasīt, tad Stāja neattiecas uz jums. 

Paaudzēm strauji nomainoties, «divdesmitais gadsimts» skan arvien abstraktāk un tukšāk, bez saskarsmes tiešuma. Un pēkšņi pagaisušie notikumi atkal ir klāt: atklājas režija, iezīmējas raksturi. Virmo kaislības, mutuļo intrigas. Katrs sava stāsta stāstītājs ir liecinieks. Zaudējumu un ieguvumu proporcijas var izvērtēt lasītājs pats. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu