Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Krievijas premjers Vladimirs Putins svētdien pieņēma valdošās partijas Vienotā Krievija piedāvājumu kandidēt prezidenta vēlēšanās, kuras notiks nākamā gada 4.martā. Putins Krievijas politikā dominējis kopš 2000.gada, kad viņš varas grožus pārņēma no sava priekšteča Borisa Jeļcina. Aizvadot amatā maksimāli pieļaujamos divus amata termiņus pēc kārtas, Kremļa saimnieka statuss tika nodots pašreizējam prezidentam Medvedevam

Nedēļas notikumi pasaulē


Ēģiptē pirmdien sākas kopš prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas pirmās parlamenta vēlēšanas,
kas risināsies trīs posmos un kopumā ilgs teju četrus mēnešus. Musulmaņu brālības izveidotā Brīvības un taisnīguma partija parlamentā cer iegūt vairākumu vietu. Tāpat uz panākumiem cer Ēģiptes vecākā liberālā partija Wafd. Novērotāji paredz, ka vēlēšanās panākumus gūs kandidāti, kas prezidenta Mubaraka varas gados bija valdošās Nacionāli demokrātiskās partijas sastāvā.

Turcija paziņojusi, ka vairs necietīs asinsizliešanu Sīrijā un ir gatava rīkoties kopā ar Arābu līgu, ja Sīrijas prezidents Bašars al Asads neizbeigs represijas pret demokrātijas atbalstītāju kustību. Arābu līga devusi Sīrijai laiku līdz piektdienai, lai piekristu izvirzītajiem nosacījumiem un ļautu valstī ierasties novērotājiem, vai rēķināties ar sankcijām, to skaitā avioreisu apturēšanu, tirdzniecības ierobežošanu un darījumu pārtraukšanu ar Sīrijas centrālo banku. Sīrijā kopš marta vidus notiek nemieri pret al Asada režīmu, kuros ir nogalināti vairāk nekā 3500 cilvēku.

Londonas Vestminsteres tiesa bijušos baņķierus Vladimiru Antonovu un Raimondu Baranausku atbrīvojusi pret galvojumu. Lielbritānijas policija ceturtdien Londonā abus aizturēja saskaņā ar Lietuvas izdoto Eiropas Savienības orderi. Nākamā tiesas sēde šajā lietā notiks 16.decembrī. Lietuvas valdība 16.novembrī nacionalizēja 100% bankas Snoras akciju, kuru kontrolpakete – 68,1% akciju – piederēja Antonovam, bet 25,31% – Baranauskam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu