Jaundžeikara lietu turpinās izmeklēt Ģenerālprokuratūra • IR.lv

Jaundžeikara lietu turpinās izmeklēt Ģenerālprokuratūra

23
Dzintars Jaundžeikars vēl Saeimas deputāta krēslā. Foto: Lauris Vīksne, F64

Konstatēts, ka procesa virzītājs rīkojies atbilstoši likumam 

Bijušā Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētāja un iekšlietu ministra Dzintara Jaundžeikara krimināllietu turpinās izmeklēt Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne aģentūrai BNS pavēstīja, ka, izvērtējot krimināllietas materiālus, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors ir nodevis lietu Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļai, no izmeklēšanas stadijas par procesa virzītāju nosakot prokuroru.

Novērtējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāja rīcību, sākot kriminālprocesu un veicot izmeklēšanas darbības, konstatēts, ka procesa virzītājs ir rīkojies atbilstoši likumam, norādīja Pakalne.

KNAB Jaundžeikara krimināllietu nodeva Ģenerālprokuratūrai, lai tā noteiktu, kura iestāde šo lietu turpmāk izmeklēs.

KNAB sāka kriminālprocesu saistībā ar notiekošu noziedzīgu nodarījumu un tā ietvaros veica neatliekamās izmeklēšanas darbības, piemēram, aizturēšanu, kratīšanu, personas atzīšanu par aizdomās turamo un drošības līdzekļa piemērošanu.

Jau vēstīts, ka pēc KNAB lūguma Rīgas Centra rajona tiesa pagājušajā ceturtdienā Jaundžeikaram piemēroja apcietinājumu, taču bijušais politiķis šo lēmumu ir pārsūdzējis Rīgas apgabaltiesā.

KNAB Jaundžeikaru aizturēja 2.novembrī. Birojs neizpauda, par ko tieši Jaundžeikars aizturēts. KNAB vien apstiprina bijušās valsts amatpersonas aizturēšanu tāda kriminālprocesa ietvaros, kas satur valsts noslēpumu un atzīts par slepenu.

Advokāts Pāvels Rebenoks iepriekš pastāstīja, ka bijušajam iekšlietu ministram un Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana.

Attiecībā uz valsts noslēpuma izpaušanu neesot gan domāts, ka Jaundžeikars būtu izpaudis kādu noslēpumu, līdz ar to presē esot parādījusies neprecīza informācija. Tomēr, pēc KNAB uzskata, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu valsts amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu, iepriekš norādīja advokāts.

 

Komentāri (23)

kkristaps 10.11.2011. 05.20

Jācer, ka izmeklēšanas gaita neatgādinās klibas uts klunkurošanu pa šķību vīli.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu