Laikraksts: iekšlietu ministra sievas uzņēmums ēdina vīra padotos • IR.lv

Laikraksts: iekšlietu ministra sievas uzņēmums ēdina vīra padotos

18
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Raitis Plauks, F64

Jaunais ministrs sola novērst šo interešu konfliktu

Iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (ZRP) sievai Kristīnei Kozlovskai daļēji piederošais uzņēmums “Sunny” apkalpo Iekšlietu ministrijas (IeM) ēdnīcu, trešdien vēsta laikraksts “Diena”.

To laikrakstam apstiprinājusi arī ZRP pārstāve Daiga Holma, kura uzsvēra, ka ministrs darīs visu, lai iespējamo interešu konfliktu novērstu. Politikas centra “Providus” korupcijas pētniece Linda Austere savukārt norāda, ka asu interešu konfliktu šajā gadījumā nesaskata, problēma drīzāk ir ētiska.

Jau ziņots, ka Kozlovskai ar “Sunny” starpniecību daļēji piederošais uzņēmums “Catering Service” apkalpo Saeimas ēdnīcu, un politiķi to skaidrojuši kā sagadīšanos, raksta BNS.

Atklājies, ka “Sunny” ēdināšanas pakalpojumus sniedz arī IeM, kuras vadībā nesen nokļuvis Kozlovskis. Viņa sievai uzņēmumā pieder 30% kapitāldaļu. Pats Kozlovskis sazvanāms laikrakstam nebija, bet Holma atstāstījusi viņa teikto, ka arī šajā gadījumā tā esot sagadīšanās. Konkurss, kurā uzvarējis viņa sievas uzņēmums, noticis pirms diviem gadiem jeb «labu laiku pirms Kozlovska kungs vispār sāka domāt par iešanu politikā», skaidroja Holma.

Starp Kozlovsku un viņas vīru nav noslēgts laulāto mantas šķirtības līgums, bet Holma uzsvēra, ka ministrs solījis darīt visu, lai iespējamo interešu konfliktu novērstu. Kā tas tiks panākts, viņa gan vēl nemācēja teikt.

Pētniece Austere skaidro, ka interešu konflikta risku klasiskā izpratnē ministra sievas uzņēmējdarbība nerada, jo par saimnieciskām lietām ministrijā atbild valsts sekretārs, nevis ministrs.

“Meklēt lielu problēmu te nevajadzētu, vēl jo vairāk, ja uzņēmums ministrijā bijis jau pirms ministra. Ministram drīzāk būtu jābūt uzmanīgam, lai neizdarītu tādas darbības, kas varētu tikt interpretētas kā neētiskas, piemēram, spiediena izdarīšana uz valsts sekretāru attiecībā uz sievas uzņēmumu. Tiešā veidā likuma ietvaros ministram ietekmes uz šādiem jautājumiem nav, te drīzāk viss atkarīgs no ministra personības spēka, vai viņš spētu izdarīt spiedienu, ja gribētu,” prāto pētniece.

Pēc “Lursoft” datiem, bez “Sunny” kapitāldaļām Kozlovskai pieder arī 15% kapitāldaļu uzņēmumā “Baltic International Consulting”. Šis uzņēmums ieķīlāts Aizkraukles bankā. Kozlovskim daļēji piederošais ‘”BBF Consulting” savukārt ir apķīlāts “DnB Nord” bankā. Uzkrājumus vai nekustamos īpašumus jaunais ministrs nav deklarējis, kādam aizdevis 40 tūkstošus eiro, bet no māsas aizņēmies 60 tūkstošus eiro.

 

Komentāri (18)

Ilona Auziņa 02.11.2011. 12.42

Tas taču ir labi. Jācer ka šī ģimene negatavojas šķirties un sieva vīram necenšas iebarot vecas mušmires, bet gan labi pabarot savu vīru un tā padotos. Pie kam šeit ir reāla iespēja arī vīra padotajiem vīram-priekšniekam reāli sūdzēties par ēdiena sliktu kvalitāti ja tā notiek.

+5
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 02.11.2011. 09.40

“Ārkārtīga “svarīga” ziņa, tikai, kur te interešu konflikts?” – tieši tā, konflikta jau nav nekāda. Tieši tāpat, kā visi kā aptrakuši ņēmās ar Visvaldi Lāci un viņa meitu, vai kādiem tur vēl deputātiem un viņu sievām un meitām kā palīdzēm. Mūsu pīļu dīķī jaunumu nav, tādēļ šādas pseidoziņas dragājam.

+5
0
Atbildēt

0

Evija Zauere 02.11.2011. 09.11

Godīgi sakot es nesaprotu kas šādā situācijā būtu jādara ministram? jāšķirās no sievas, jālauž līgums? kāds būtu žurnaļuguprāt ieteicamāks risinājums lai viņi izbeigtu taisīt sensācijas no nekā?

+6
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu