Deputātei Siliņai naudu aizdevis dzīvesbiedrs • IR.lv

Deputātei Siliņai naudu aizdevis dzīvesbiedrs

27
11.Saeimas deputāte Elīna Siliņa. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Siliņas visi ieņēmumi esot nākuši godīgā ceļā 

Deputātei Elīnai Siliņai naudu ir aizdevis dzīvesbiedrs, teikts parlamentārietes izplatītajā paziņojumā medijiem, ar kuru Siliņa centusies skaidrot, kā tikusi pie pusmiljonu latu vērtiem uzkrājumiem.

Kandidējot 11.Saeimas vēlēšanās, Siliņa ir deklarējusi 1600 latus, 1400 eiro (976 latus) un 800 sterliņu mārciņas (635 latus). Siliņas bezskaidras naudas uzkrājumi “Nordea Bank Finland Plc” Latvijas filiālē ir 297 153 lati, “Swedbank” – 1665 lati, “Nordea Bank Finland Plc” Latvijas filiālē 311 394 eiro (217 135 lati). Šie noguldījumi esot Siliņas kā politiķes neatkarības garants.

Deputātei ir parādsaistības gan latos gan eiro – 288 000 eiro, kā arī 160 520 latu apmērā. Siliņai pieder akcijas vairākos uzņēmumos.

Ceturtdien izplatītajā paziņojumā Siliņa apgalvo: “Visi mani ieņēmumi ir nākuši godīgā ceļā – lielākā daļa no tiem veidojušies, sekmīgi operējot finanšu tirgos ar ģimenes uzkrājumiem,” ziņo LETA.

Deputāte apgalvo, ka viņas finansiālās labklājības avots ir “veiksmīgi bezskaidrās naudas darījumi, izmantojot dažādus finanšu instrumentus”. Piemēram, 2009.gadā, kad dēļ spekulācijām ap lata devalvāciju tirgū bija augstas latu depozītu likmes, Siliņa ieguldījusi savus un dzīvesbiedra uzkrājumus latu depozītos, kuru gada likmes pārsniedza 20%, tādējādi nopelnot 197 767,70 latus.

“DnB Nord” bankas eksperts Pēteris Strautiņš atzīst, ka teorētiski šādu summu tiešām noguldījuma procentos bija iespējams nopelnīt, tomēr par šādu scenāriju ir skeptisks: “Izklausās bišķīt par daudz. Ja pareizi atceros, augstākais, ko sasniedza, bija 20%, bet, lai nopelnītu 150 000, ieguldījumam bija jābūt simtos tūkstošu latu,” Strautiņš teicis laikrakstam “Diena”.

“Šobrīd manā rīcībā ir arī dzīvesbiedra un manu trīs bērnu tēva Andra Treija aizdevums, kas tika paredzēts ieguldījumam kopīgā biznesa projektā, bet investīcijas līdz šim nav veiktas. Aizdevuma sniedzēja vārdu līdz šim nepubliskoju, jo vēlējos aizstāvēt savas ģimenes privātās dzīves neaizskaramību,” teikts Siliņas paziņojumā.

Siliņa arī norāda, ka nākusi politikā, lai izskaustu nevienlīdzīgos spēles noteikumus, ar kuriem līdz šim pie varas esošie ir kropļojuši ekonomiku, kā arī novērst neefektīvu valsts līdzekļu tērēšanu. Deputāte arī cer, ka darbs Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijā ļaus īstenot sevis uzstādītos mērķus.

Siliņa tika ievēlēta 11.Saeimā no Zatlera Reformu partijas, bet dienu pirms jaunā parlamenta sanākšanas paziņoja par izstāšanos no ZRP. Tagad viņa balsta valdības koalīciju tā dēvētajā Olšteina sešiniekā jeb sešu no ZRP atšķēlušos neatkarīgo deputātu grupā.

 

Komentāri (27)

Kristīne Rigerte 27.10.2011. 11.56

oi, Rabinovičs līksmo..

– Rabinovič, no kurienes jums nauda?
– no atvilktnes paņēmu.
– kas atvilktnē ielika?
– sieva ielika.
– no kurienes sievai nauda?
– es iedevu!
– nu redz, un kur jūs ņēmāt naudu??
– tak teicu jau, no atvilktnes paņēmu..

+19
-2
Atbildēt

0

Una Grinberga 27.10.2011. 12.00

Kas liedz tiesībsargājošām iestādēm pārbaudīt? Tā vietā apnicis, ka katru dienu Siliņai jāskaidro viens un tas pats.

+9
-4
Atbildēt

0

janazakovica 27.10.2011. 11.50

virs aiznemies pats aizdevis sievai vinas vardaa spekulejis birzaa..kas tur ipass..katrs sitas kaa mak..no sabiedribas vini neko nav nemusi-zagusi.un neko no sabiedribas neslepj.

+5
-3
Atbildēt

1

    mario1 > janazakovica 27.10.2011. 16.23

    Es jau domāju, ka Siliņas kundzei līgums ar Kremli, ka tā jāslēpj. Izrādās – ar vīru.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu