Vilks: nākamnedēļ būs zināms budžeta samazinājuma lielums • IR.lv

Vilks: nākamnedēļ būs zināms budžeta samazinājuma lielums

28
Finanšu ministrs Andris Vilks. Foto: Raitis Plauks, F64

Ministrs sola valsts nākamā gada budžetu Saeimā iesniegt 6.decembrī

Nākamās nedēļas sākumā – pirmdien vai otrdien – varētu būt zināms konkrēts nākamā gada valsts budžetā nepieciešamās konsolidācijas apmērs, otrdien teica finanšu ministrs Andris Vilks.

Ministrs pastāstīja, ka otrdien, 1.novembrī, valdība ir plānojusi sākt spriest par nākamā gada budžetu un Finanšu ministrija (FM) valdībai piedāvās savus priekšlikumus, ziņo BNS.

Finanšu ministrs pašreizējo budžeta izpildi raksturoja kā ļoti labu. Taču vienlaikus viņš atzina, ka Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) ir “pietiekami konservatīvs” skatījums uz Latvijas ekonomisko situāciju. “Mūsu skatījums, protams, ir labāks, aizdevējiem – konservatīvs, taču novembrī un decembrī nekas būtiski nevar mainīties,” sacīja Vilks un piebilda, ka ar aizdevējiem vēl plānots precizēt pēdējos aprēķinus par šā gada budžeta izpildi.

Precīza konsolidācijas summa varētu būt zināma pirmdien vai otrdien, cer Vilks. Pēc viņa prognozēm, nepieciešamais konsolidācijas apmērs varētu būt starp 100 un 150 miljoniem latu, taču pašlaik joprojām ir neskaidra situācija par nepieciešamajiem ieguldījumiem Latvijas aviokompānijā “airBaltic”.

Finanšu ministrs uzsvēra, ka nākamā gada budžeta konsolidācija tiks veikta izdevumu daļā, un solīja, ka lielu pārsteigumu nebūs. Viņš norādīja, ka atbilstoši grafikam budžets Saeimā tiks iesniegts 6.decembrī.

Valdības apņemšanās starptautiskajiem aizdevējiem paredz, ka Latvija 2012.gadā nodrošinās budžeta deficītu, kas ir mazāks par 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP), tiecoties uz 2,5% no IKP, lai nodrošinātu drošu Māstrihtas kritēriju izpildi eiro ieviešanai 2014.gadā.

 

Komentāri (28)

Krista Vitena 25.10.2011. 14.10

Un balti acu āboli – labas aknas;)

0
0
Atbildēt

0

Mārtiņš Ozoliņš 25.10.2011. 13.27

Cik dzidri zilas acis Vilka kungam. Smuki!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu