Streips: LTV ir kā rožu dobe, kas netraucē politiķiem • IR.lv

Streips: LTV ir kā rožu dobe, kas netraucē politiķiem

21
Kārlis Streips. Foto: Reinis Hofmanis, F64

LTV vadība nesaprot, ka nav jālien uz vēdera politiķu priekšā

Par rupju vārdu lietošanu TV tiešraides raidījumā “Skats no malas” no darba atlaistais žurnālists Kārlis Streips teic, ka “ir pilnīgi skaidrs, ka vārds “mauka” nav centrālais atlaišanas iemesls”. Intervijā portālam TVNET.lv viņš norāda, ka patiesie iemesli meklējami vēlmē padarīt LTV pilnīgi bezzobainu un politiķiem netraucējošu.

Streips portālam teicis, ka iepriekšējā LTV vadība saprata – nav jālien uz vēdera politiķu priekšā. Taču tagadējais televīzijas vadītājs Edgars Kots to nesaprotot, kā arī neizprotot valsts pasūtījuma jēgu. Ja Kots to saprastu, viņš nebūtu atbrīvojies no visiem raidījumiem, kas varētu traucēt politiķiem. Un te Streips min gan savulaik atlaisto “de facto” komandu ar prodduceni Artu Ģigu, gan Jāņa Dombura diskusiju raidījumu “Kas notiek Latvijā?”.

Žurnālists LTV tagad salīdzina ar smaržīgu rožu dobi, kas netraucē politiķu darbu.

Streips turpinās vadīt raidījumu Latvijas radio, nodarbosies ar tulkošanu un lekciju lasīšanu Latvijas universitātē. Tiesāties ar LTV vadību viņš negrasās.

 

Komentāri (21)

dzintarz 27.09.2011. 11.29

Visi “cepas” ap vārdu “mauka”, bet patiesībā Streipulis tika atlaists par vārdu “sutenieris”. Tas, redzams, ir bijis īsti vietā, ja reakcija sekoja nekavējoties.
Suteniers pazvanīja, maukas izpildīja.

+11
0
Atbildēt

0

Dina Repša 27.09.2011. 09.13

Man personiski [nav TV, skatos internetā] LTV sāk šķist kā pāvests Nr. 2. Pie tam – lai cik sūri tas nebūtu – izskatās, ka tas ir sabiedrības pieprasījums. TAS, ko nereti mums mēģina iestāstīt, ne vienmēr IR sabiedrības viedoklis. Līdz ar to es bažījos reizē ar Kārli, bet maķenīt dziļāk: Visi taču zina, ka mūsu deputāti kalpo jebkam, tikai ne sabiedrībai… Taču sabiedrība klusē, jo tā ir pieņemts. Latvijas sabiedrībā taču “maukas” sauc par dzīvespriecīgām būtnēm, kam tīk sekss un kas izklaidē ļaudis. Jo tā ir pieņemts. Domāju problēma ir vēlmē neredzēt, neanalizēt. Tie, kas redz, pazūd, pārdodas vai mūk. Diemžēl nav ne jausmas, kā to mainīt, jo sūroties un īdēt ir likumsakarīgi un katrs “karotāja” solis tiek uztverts ar aizdomām, kritiku un tekstu, ka tā taču neviens nedara. Vai otrs 1940.?
Kolēģi komentētāji – Jūs varat iedomāties Latvijas žurnālistu kādā TV diskusijā izmēžam no studijas melīgu un nekonkrētu valsts amatpersonu? Vienkārši – “mauka” – ārā!!!!!!!!!!!!! ?????? Domāju, tas būtu lietderīgi, bet es neredzu nevienu kandidātu….

+11
-1
Atbildēt

0

andrisskrastins 27.09.2011. 10.17

Žēl. Tiesāties gan vajadzēja, lai parādītu ka tiesiskā valstī šāda ākstīšanās neiet cauri. Bet nu skaidrs, ka finansiāli tas būtu grūti.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu