Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

No 25. janvāra publiskās vietās varēs lietot tikai medicīniskās maskas vai FFP2 respiratorus bez vārsta, būs aizliegta auduma masku valkāšana publiskās vietās, otrdien nolēma valdība. No 10. līdz 16. janvārim  Covid-19 gadījumu skaits Latvijā pieaudzis par 47%. Straujā un plašā saslimstība saistīta ar lipīgo omikrona paveidu, bet vienlaikus novērots, ka slimības gaita nav tik smaga kā iepriekš, informē SPKC.

Saeima pieņēma likuma grozījumus, kuri atjauno slimības pabalsta maksāšanu jau no pirmās darba nespējas dienas ar Covid-19 saslimušām vai mājas karantīnā esošām personām, kurām ir sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. 

Pirmdien Latvijā plosījās spēcīgākā vētra kopš 2005. gada. Stiprākās brāzmas 30—32 m/s bija Rīgā un Jūrmalā, kur vēja nolauzts koks nāvējoši traumēja kādu sievieti. Valstī elektroapgāde bija traucēta ap 20 000 klientu. Vējš «nolobījis» Rīgas Domam daļu jumta, jumts noplēsts arī dzīvojamajiem namiem Ādažos un Rīgā. 

Saeimas Nacionālās drošības komisija vienbalsīgi atbalstīja Egila Zviedra kandidatūru Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora amatam. Vēl par viņu jānobalso parlamentā. Zviedris solīja turpināt līdzšinējā vadītāja sāktos darbus, izmaiņas biroja darbībā neesot viņa pašmērķis. Zviedris SAB strādā vairāk nekā 20 gadus, kopš 2014. gada vada biroja Izlūkošanas pārvaldi un ieņem direktora vietnieka amatu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu