ZRP ar "Vienotību" par sadarbību runās svētdien • IR.lv

ZRP ar “Vienotību” par sadarbību runās svētdien

32
Valdis Zatlers piedalās 11.Saeimas vēlēšanās 6.vēlēšanu iecirknī Natālijas Draudziņas ģimnāzijā. Foto: Evija Trifanova, LETA

ZRP: Zatlera kandidatūra netiek izvirzīta iespējamajam Saeimas priekšsēža amatam

Lai arī ziņu aģentūras iepriekš izplatīja vēsti, ka partija “Vienotība” jau vēlēšanu naktī mēģināšot noslēgt vienošanos ar Zatlera reformu partiju (ZRP) par koalīcijas kodola veidošanu, ZRP valdes loceklis Reinis Tukišs Ir.lv to noliedza.

Viņš teica, ka šāda tikšanās ar “Vienotības” līderi Solvitu Āboltiņu nav notikusi, kā arī partija nevirza Valda Zatlera kandidatūru Saeimas priekšsēdētāja amatam, par ko tika ziņots.

Tukišs arī teica, ka “Vienotības” un ZRP tikšanās notiks svētdien pa dienu, kad arī tiks apspriesta abu sadarbība.

“Vienotības” pārstāvis aizsardzības ministrs Artis Pabriks aģentūru LETA informēja, ka rīt plkst.14 “Vienotības” vadība sāks oficiālas sākotnējās sarunas par jaunas koalīcijas veidošanu ar ZRP. Savukārt ap plkst.16 plānotas sarunas ar nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK.

Iecerēts runāt arī ar apvienību “Saskaņas centrs” (SC), tomēr precīzi tikšanās laiki vēl neesot zināmi.

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (Vienotība) teica, ka būs jārunā ar visiem Saeimā iekļuvušajiem politiskajiem spēkiem un esot skaidrs, ka noteicošie sarunās tomēr būs SC un ZRP.

Viņš arī solīja, ka šoreiz atšķirībā no 10.Saeimas vēlēšanām netiks vilktas “sarkanās līnijas” attiecībā uz nacionālo apvienību. Pēc Štokenberga vārdiem, šis politiskais spēks ir audzis, tāpēc ar viņiem tiks runāts par iespējamo sadarbību.

Priekšvēlēšanu laika socioloģiskās aptaujas liecināja, ka ZRP un “Vienotība” bija nākamie populārākie spēki aiz “Saskaņas centra”.

 

Komentāri (32)

buchamona 17.09.2011. 21.59

Sarunas laikā Zatlers esot atzīmējis, ka pretendē ieņemt Saeimas priekšsēdētāja amatu, liecina neoficiāla informācija. +++ man nekas nav pretī pret to, ka nākošajā Saeimā Zatlers iesēdīsies Āboltiņas vietā :), taču zosāda metas jau no tā vien, kad iedomājos – atkal koalīcijas sastāvs – tā tad mērķis un veids kā to sasniegt varētu būt atkarīgs no attiecīgu ” dibenu” smaguma un ēstgribas :))

+4
0
Atbildēt

0

piziks 17.09.2011. 21.50

Āboltiņai nu derētu atvainoties — arī publiski — par visām pašas sarunātajām muļķībām un nekaunībām attieksmē pret Zatleru, jo Vienotību šoreiz pie varas būs pievilcis tieši Zatlers. Un visai Vienotībai ar konjaciņiem rokās doties uz ZRP biroju pateicības misijā… :)

+6
-2
Atbildēt

3

    bebiekste > piziks 17.09.2011. 22.11

    >OT
    :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 17.09.2011. 22.00

    Kā, kur, Puika?! Mājās ar Lilitu un prezidenta pensiju… Vienīgi Solvitai nu zemenes pa lielveikalu būs jānes pašai… :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > piziks 17.09.2011. 21.56

    Un? Zatlers bez V būtu kur?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

mārtiņš meiers_ 17.09.2011. 21.50

Viņiem tāpat vajadzēs trešo… Tagad galvenais, lai ZRP+V+NA kopā sanāk 51+ vietas.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu